Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Οι περιοδείες Μητσοτάκη, στην τελική ευθεία τα γαλάζια ψηφοδέλτια, που το πάει ο Ερντογάν;

- Ξεκίνησε εκ νέου περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κλεψύδρα του χρόνου για τις εθνικές εκλογές να αδειάζει. Πρώτος σταθμός της τρέχουσας εβδομάδας η πρωτεύουσα της Ρούμελης, η Λαμία, μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αποτελεί βαρόμετρο για το πολιτικό κλίμα. Στόχος του γαλάζιου επιτελείου είναι μέχρι να στηθούν οι κάλπες ο Πρωθυπουργός να επισκεφτεί όσο το δυνατόν περισσότερους νομούς και τις μονοεδρικές περιφέρειες.  

- Μαθαίνουμε ότι στην Πειραιώς κλείνει σιγά σιγά το θέμα των ψηφοδελτίων. Οι αρμόδιοι για τις επιλογές βάζουν τις τελευταίες επιλογές και περνούν από κόσκινο τα βιογραφικά για να μην βρεθούν εκ νέου προ εκπλήξεων. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους, ενώ ο Πρωθυπουργός χειρίζεται αυτοπροσώπως τα πρόσωπα του Επικρατείας, η επιλογή των οποίων θα στείλει ένα συγκεκριμένο σήμα στην κοινωνία.

- "Που το πάει ο Ερντογάν"; Αναρωτιούνται αρκετοί πολιτικοί αναλυτές βλέποντας την αλλαγή στάση του Τούρκου προέδρου απέναντι στη χώρα μας. Οι ευχές του ιδίου για την 25η Μαρτίου ήταν μια υπέρβαση, καθώς εκφράστηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένουν ψηλά στην ατζέντα. Προσπαθεί άραγε να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο στο εσωτερικό ή απλά κάνει ελιγμούς θέτοντας στην παρούσα φάση άλλες προτεραιότητες;  

- Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί ενόψει των ευρωεκλογών του χρόνου βάζοντας προτεραιότητες για την επόμενη μέρα. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, τα προβλήματα πολυάριθμα και η ανάγκη για μια ολιστική προσέγγιση επιτακτική. Οι πολίτες από τη μία άκρη στην άλλη έχουν κουραστεί από τις συνεχείς κρίσεις και ζητούν πλέον λύσεις. Το ασφαλιστικό, το μεταναστευτικό, το κλίμα και άλλα θέματα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.  

- Παρελθόν αποτελούν πλέον οι μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς μετά από τρία συναπτά έτη μάχης με την πανδημία. Εξαίρεση αποτελούν οι ανεμβολίαστοι στις δομές υγείες. Αφού υποθετικά τελειώσαμε με τον κορωνοϊό καιρός είναι τώρα η Κυβέρνηση να ασχοληθεί και με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα μέσα. Η αναβάθμιση τους είναι επιβεβλημένη κυρίως στα λεωφορεία και στον ΗΣΑΠ, όπου πολλές φορές γίνεται το «έλα να δεις».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...