Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις λαϊκές γειτονιές, διθυραμβικά σχόλια για Μητσοτάκη στα ξένα ΜΜΕ

- Από τα προχθεσινά εκλογικά αποτελέσματα μπορεί κανείς να σταθεί σε ένα σημείο. Ότι η Νέα Δημοκρατία πέτυχε για πρώτη φορά να κερδίσει την πλειοψηφία των ψήφων στις δύσκολες λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας και της Β' Πειραιώς. Κι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την κυβερνητική παράταξη που κατάφερε με τις πολιτικές της να εκφράσει και τα στρώματα της κοινωνίας που παραδοσιακά  ανήκαν στην κεντροαριστερά.  

- Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των νέων που εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της Κυριακής. Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη για τους γαλάζιους επιτελείς. Συνιστά ωστόσο και μια μεγάλη ευθύνη προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που οφείλει να κάνει περισσότερα για να αγκαλιάσει τις φιλοδοξίες τους. Οι νέοι ζητούν νέες ευκαιρίες για αξιοπρεπή εργασία και καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.      

- Διθυραμβικά είναι τα σχόλια του ξένου Τύπου για την μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετυχαίνει να εκπλήσσει θετικά πολλούς στην Ευρώπη, τόσο για την ικανότητα του να υποβάλει σημαντικές προτάσεις για την επίλυση μεγάλων προβλημάτων όπως έκανε στην πανδημία και στην ενεργειακή κρίση, όσο και για την ευρεία πλειοψηφία που για μια ακόμα φορά κέρδισε.      

- Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει πλέον σε μια παρατεταμένη περίοδο έντονης εσωστρέφειας. Υπάρχει μια εκλογική αναμέτρηση μπροστά, όπου η ηγεσία της Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για να χειριστεί με αξιοπρέπεια τη διαδικασία και την ήττα. Αλλά από εκεί και πέρα η εσωκομματική συζήτηση για το τι έφταιξε θα φουντώσει ενώ είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει και στο άνοιγμα της συζήτησης για νέα ηγεσία. Χρειάζεται να αναθεωρήσουν πολλά για να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.  

- Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών ήταν τόσο το ποσοστό της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όσο και το ποσοστό του κόμματος "Νίκη" που άγγιξε την είσοδο του στη Βουλή. Από την στιγμή που ο δεύτερος πυλώνας του δικομματισμού κατέρρευσε, ένα σημαντικό κομμάτι στράφηκε σε μικρότερους σχηματισμούς. Υπάρχει βέβαια και η τάση σε ένα πιο σκεπτόμενο κομμάτι της κοινωνίας, να αναζητήσει νέες πολιτικές στέγες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Φόρτωση άρθρων...