Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Στα άκρα η συμπεριφορά της Τουρκίας, παίρνει πάνω του το παιχνίδι ο Κυριάκος, το ΠΑΣΟΚ και η χαμένη δυναμική

- Είναι πλέον προφανές ότι ο πληθωρισμός και οι επικείμενες εκλογές στη γείτονα επηρεάζουν τον Ερντογάν σε τέτοιο βαθμό που φτάνει στα άκρα την ένταση με την Ελλάδα. Αυτό καταδεικνύει και το πρόσφατο περιστατικό με την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία. Το καθεστώς έχει χάσει το μέτρο και κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη μέχρι που μπορεί να φτάσει. Για αυτό χρειάζεται εγρήγορση και ετοιμότητα από την ελληνική πλευρά.

- Η κατάσταση μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών και Πάτση δείχνει να δυσκολεύει για την Κυβέρνηση, γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει μπροστά και με δημόσιες εμφανίσεις να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις στην κοινή γνώμη. Ο ίδιος ως αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος και πρωθυπουργός διατηρεί ακόμη πολιτικό κεφάλαιο, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούν όσοι είναι δίπλα του πως δεν είναι ανεξάντλητο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον προστατεύουν περισσότερο.

- «Ανεβασμένοι» ψυχολογικά εμφανίζονται οι Συριζαίοι το τελευταίο διάστημα από τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών. Μάλιστα κάποιοι εξ’ αυτών, οι πιο βιαστικοί έσπευσαν να διαπιστώσουν ότι η Κυβέρνηση πέφτει και δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν τις τύχες της χώρας. Ευσεβείς πόθοι θα μπορούσε να πει κανείς. Χρειάζεται να καταλάβουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου ότι για να επιστρέψουν στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλει δουλειά πολλή και πάνω απ΄όλα επαφή με την πραγματικότητα.  

- Βάζοντας κανείς στο μικροσκόπιο τα ποιοτικά στοιχεία των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, διαπιστώνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απωλέσει τη δυναμική που είχε τους πρώτους μήνες μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Τί φταίει; Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η ηγεσία ακολουθεί μια λανθασμένη αυτοσυντηρητική πολιτική, κοιτάζοντας μόνο προς τα αριστερά και όχι προς το κέντρο και τα δεξιά. Εκεί θα παιχτεί η εκλογική διαδικασία… Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουν για να ανακάμψουν.   

-Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων και την κίνηση Ντογιάκου έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον και του ευρωπαϊκού τύπου. Σε πολλά μέσα στο Βέλγιο, στην Αυστρία ή στην Γερμανία φιλοξενούνται σχετικά ρεπορτάζ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα. Είτε οι συντάκτες το βλέπουν με καθαρή δημοσιογραφική ματιά, είτε ασκούν σκληρή κριτική, αυτή η εικόνα πλήττει πάνω απ’ όλα τη χώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελ. Μελέτη: Δέχομαι χυδαία, ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία με αφορμή την υποψηφιότητά μου - Με λένε πόρνη και φασίστρια

Για χυδαία και απροκάλυπτη βία που δέχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο η Ελεονώρα Μελέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. «Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, α...

Καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία την επίθεση στη βουλευτή Καβάλας, Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την πρωτοφανή επίθεση με χειροδικία που δέχθηκε η βουλευτής του κόμματός της, Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία γιατί είχε ψηφίσει τ...

Φόρτωση άρθρων...