Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Συζήτηση φωτιά στην Ολομέλεια της Βουλής, ανοίγει ο δρόμος για νέες παροχές, ξέχασαν τον Τσίπρα οι ευρωσοσιαλιστές

Front Lines

- Στη Βουλή είναι στραμμένα το φώτα της δημοσιότητας όπου Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση προετοιμάζονται πυρετωδώς για την αυριανή προ ημερησίας συζήτηση για την υπόθεση των επισυνδέσεων. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, καθώς το θέμα έχει εύλογα σηκωθεί στα ύψη με διεθνείς προεκτάσεις. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη δυσκολότερη ίσως από τη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας το 2019. Όσον αφορά στα αντίπαλα έδρανα, με δεδομένη την απουσία Ανδρουλάκη, ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να κερδίσει επικοινωνιακά από αυτή τη σκληρή κόντρα.              

- Μπορεί το ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μονοπωλεί την επικαιρότητα, αλλά στο κυβερνητικό στρατόπεδο ετοιμάζονται για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η οικονομική συγκυρία φαίνεται καλή για να υλοποιήσει τα σχέδια του το Μέγαρο Μαξίμου και να στηρίξει περαιτέρω το καλάθι της νοικοκυράς. Μαθαίνουμε ταυτόχρονα πως οι εξαγγελίες θα έχουν και άρωμα νεολαίας, αφού η συγκεκριμένη δεξαμενή ψήφων αναμένεται να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

-Μάλιστα οι πρόσφατες σχετικές ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου, ότι δηλαδή τα έσοδα για το πρώτο επτάμηνο του έτους είναι κατά 4,2 δις ευρώ πάνω από το στόχο ανοίγουν το δρόμο για την υλοποίηση δράσεων με έντονο κοινωνικό πρόσημο, σε μία περίοδο που οι διεθνείς ενεργειακές αναταράξεις πιέζουν το εισόδημα κάθε πολίτη. Το σχέδιο αυτό του κ. Μητσοτάκη εύλογα προκαλεί αντιδράσεις στην αριστερά, τα στελέχη της οποίας δεν μπορούν να χωνέψουν, ότι η σημερινή Κυβέρνηση σε αντίθεση με την περίοδο του Σύριζα βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη.                 

- Βέβαια από τη στρατηγική της γαλάζιας παράταξης ενόψει  και των διπλών εκλογικών αναμετρήσεων το 2023 δεν λείπει η ηλικιακή ομάδα των συνταξιούχων. Στο αρμόδιο υπουργείο επικρατεί ικανοποίηση για την επιτάχυνση στην απονομή των συντάξεων που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες, ενώ οι απόμαχοι της ζωής αναμένουν με ανυπομονησία το ύψος των αυξήσεων από τη νέα χρονιά. Πάντως κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη ανεβάσει τον πήχη και μένει να αποδειχθεί, αν οι τελικές αποφάσεις τους επιβεβαιώσουν.     

–Πλάτη στον Νίκο Ανδρουλάκη επιχείρησε να βάλει η επικεφαλής των σοσιαλιστών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Ιράτσε Γκαρσία. Όπως διαβάζουμε στο euractiv η ίδια σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, είπε ανάμεσα σε άλλα πως στην Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή καθοδηγούμενη από το ΠΑΣΟΚ, τον βασικό πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς. Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, μάλλον οι ευρωσοσιαλιστές φαίνεται να τον έχουν ψιλοξεχάσει…. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Το προεκλογικό σποτ των «Δημοκρατών» του Ανδρέα Λοβέρδου: «Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη»

Με ένα σποτ που σύνθημα του έχει «Είμαστε το Κέντρο», ο Ανδρέας Λοβέρδος καλεί τους πολίτες να εμπιστευτούν το κόμμα του «Δημοκράτες» στις Ευρωεκλογές, γιατί «μπορούν, γιατί είναι ...

Φόρτωση άρθρων...