Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τα κολπάκια του ΣΥΡΙΖΑ, ανομία και πολιτική βούληση, η επανάσταση του αυτονόητου

- Μαθαίνουμε ότι από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν βολιδοσκοπήσει πολλούς δυσαρεστημένους κεντροδεξιούς για να τους εντάξουν στα ψηφοδέλτια τους. Άλλοι έχουν τσιμπήσει και είναι έτοιμοι να συμπορευτούν με τη ριζοσπαστική αριστερά, ενώ κάποιοι πιο πονηροί το χρησιμοποιούν με διαρροές για να εκβιάσουν μια θέση από την Πειραιώς. Μάλιστα οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας μόλις αντιληφθούν κάτι τέτοιο σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» τους παραγκωνισμένους, τουλάχιστον μέχρι να περάσουν οι εκλογές.    

 -  Η απόφαση για το πάγωμα των επιτοκίων για τα δάνεια  για ένα χρόνο θα δώσει βαθιές ανάσες σε χιλιάδες δανειολήπτες που πιέζονται πραγματικά. Αυτό θα ισχύσει για τους συνεπείς και όχι τους διάφορους μπατακτσήδες που όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάνουν τους «Κινέζους» και δεν πληρώνουν το χρέος τους. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί που πιέζονται πραγματικά και για αυτούς κάθε μέτρο ανακούφισης μετράει.    

- H ανομία στα πανεπιστήμια συνεχίζει να αποτελεί θέμα προς συζήτηση εν έτει 2023. Από τη μία η Κυβέρνηση έχει κάνει κάποιες πρώτες αλλά όχι θαρραλέες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει το θέμα. Αλλά φοβούμενη προφανώς το πολιτικό κόστος εμφανίζεται διστακτική μην τυχόν και χαλάσει το αφήγημα του κέντρου και της προόδου. Όμως τα παιδιά που μπαίνουν και βγαίνουν καθημερινά στις αίθουσες των ελληνικών ΑΕΙ πρέπει αν μη τι άλλο να νιώθουν ασφάλεια.     

- Το ίδιο ισχύει και με τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι δυνατόν να παραλύουν τα πάντα για μια πορεία με τους συγκεντρωμένους μετά βίας να φτάνουν τους διακόσιους. Ψηφίστηκε ένας νόμος που στην ουσία δεν εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα τη νύφη να πληρώνει ο πολίτης. Γιατί επιτέλους δεν εφαρμόζονται όσα προβλέπει ο νόμος και όσα γίνονται σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τα παραδείγματα είναι εξάλλου πολλά και προσφέρουν καλές εναλλακτικές για εκείνον που θέλει πραγματικά να τα ακολουθήσει.     

-Τα γαλάζια ψηφοδέλτια είναι πλέον έτοιμα και οι ενδιαφερόμενοι θα τρέξουν στις περιφέρειες τους με τη σφραγίδα του κόμματος τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα. Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας η κοινή γνώμη θα κάνει λίγο ακόμη υπομονή, καθώς ο Πρωθυπουργός μελετά τις τελευταίες κινήσεις του πριν την ανακοίνωση. Οι αποφάσεις του θα στέλνουν ένα συγκεκριμένο στίγμα στην κοινωνία με άρωμα γυναίκας και πολλούς καταξιωμένους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε και η ιεραρχία στους πιστούς

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νωρίτερα δή...

Φόρτωση άρθρων...