Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αισιοδοξία στη Ν.Δ., τα σκληρά διλήμματα της κάλπης, τι σηματοδοτεί η άνοδος των μικρών κομμάτων

- Αισιοδοξία επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την κρίσιμη εκλογική βραδιά της 21ης Μαΐου. Οι τελευταίες μετρήσεις και τα ποιοτικά στοιχεία έφεραν χαμόγελα, ενώ γαλάζια  στελέχη αναφέρονται στη συντριπτική υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα. Πονοκέφαλο προκαλεί βέβαια ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων, ο οποίος βέβαια όσο θα πλησιάζει η κρίσιμη μέρα αναμένεται να μειωθεί. Το ζήτημα είναι προς τα που θα κινηθούν….     

- Φωτιά παίρνουν οι τιμές στα καύσιμα σε ολόκληρη τη χώρα σε μία κρίσιμα πολιτικά περίοδο, την ώρα που τα κόμματα διασταυρώνουν τα ξίφη τους ενόψει εκλογών. Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα θέμα για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Η Κυβέρνηση υπερασπίζεται την πολιτική της και τις δράσεις της για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, το οποίο όμως δεν είναι αρκετό με τέτοιες τιμές και στα ράφια των καταστημάτων..   

- Τα διλήμματα που βάζουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ενόψει των δύο εκλογικών αναμετρήσεων είναι ισχυρά και σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την ικανότητα  διακυβέρνησης και την οικονομία. Σ’ αυτές τις εκλογές καταγράφεται η ιδιαιτερότητα ότι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας είναι δύο πρόσωπα με προηγούμενη κυβερνητική θητεία, κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια από το 1993. Συνεπώς η σύγκριση μεταξύ των δύο περιόδων καθίσταται αναγκαία, προκειμένου οι πολίτες να κάνουν την επιλογή τους.   

- Η άνοδος των μικρών κομμάτων δεξιά και αριστερά, δηλαδή της Ελληνικής Λύσης, του Μέρα25 και του κόμματος Κασιδιάρη στις τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλάζει τα δεδομένα και δημιουργεί ανάχωμα για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Η είσοδος περισσότερων κομμάτων στη Βουλή ανεβάζει τον πήχη για το πρώτο κόμμα. Ωστόσο, στη δεύτερη αναγκαία, όπως όλα δείχνουν, εκλογική αναμέτρηση, η συσπείρωση γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα θα γίνει πραγματικότητα.  

- Η επόμενη Κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με την βελτίωση των υπηρεσιών στις δημόσιες συγκοινωνίες και κυρίως σε ότι αφορά στη λειτουργία των λεωφορείων και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Η κατάσταση που επικρατεί εν γένει δεν ταιριάζει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και δεν δείχνει σεβασμό στους χιλιάδες καθημερινούς χρήστες. Ας το λάβουν κάποιοι σοβαρά υπόψη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Φόρτωση άρθρων...