Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Θα τολμήσει ο Ερντογάν; Η ισχυρή οικονομία όπλο της Κυβέρνησης, η ώρα της ευθύνης για τους Ευρωπαίους

Front Lines

- Οι ακρίτες των ελληνικών νησιών και όχι μόνο έχουν ανησυχήσει από την κλιμακούμενη επιθετικότητα του Ερντογάν, που πέρα από τις απειλές διαθέτει και ένα μεγάλο μηχανισμό προπαγάνδας για να φτιάξει το απαραίτητο κλίμα στο εσωτερικό της χώρας του. Με όσα ευτράπελα συμβαίνουν στην Τουρκία, η Ελλάδα παραμένει ο «βολικός εχθρός» του καθεστώτος, αν και σοβαρές φωνές με μακρά εμπειρία στα γεωπολιτικά, επιμένουν πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα τολμήσει να κάνει πρώτος την κίνηση γιατί έτσι θα υπογράψει τη διεθνή καταδίκη του.            

- Παρά τα επιμέρους προβλήματα το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έχει κάνει σοβαρά άλματα προς τα εμπρός τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια. Μάλιστα σε μια περίοδο με έντονες αναταράξεις και πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, οι οποίες ανέτρεψαν πολλές φορές τον προϋπολογισμό. Ο φετινός χειμώνας αναμένεται πολύ δύσκολος, αλλά με τα ταμειακά διαθέσιμα των 38 δισ. ευρώ, υπάρχει σίγουρα η δυνατότητα για καλύτερη αντιμετώπιση των κραδασμών. Οι επόμενοι μήνες θα διαμορφώσουν το πολιτικό κλίμα ενόψει των εθνικών εκλογών, γι’ αυτό και ο δείκτης αποτελεσματικότητας πρέπει να είναι ψηλά.                  

- Σαν πολύ να χάιδεψαν οι Ευρωπαίοι τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γι΄ αυτό έχει αποθρασυνθεί τελείως, εκτοξεύοντας κάθε μέρα απειλές κατά της Ελλάδας. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, οι εταίροι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πολύ μάλλον περισσότερο εκείνοι που πωλούν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Τουρκία, όπως είναι η Ιταλία και η Ισπανία. Η πρόσφατη νικήτρια των ιταλικών εκλογών κα. Μελόνι που κόπτεται για τις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης, ας το αποδείξει έμπρακτα, κλείνοντας τη στρόφιγγα προς την Άγκυρα.           

- «Όλα θυσία στο κομματικό συμφέρον». Αυτό θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς βλέποντας την πρόσφατη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να μεταβεί στις Βρυξέλλες και να συναντήσει την Επίτροπο Γιούροβα, μία μόλις μέρα πριν από την άφιξη της στην Ελλάδα. Είναι σαφές πως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήγε να φτιάξει το κλίμα, αφού έχει ποντάρει τα πάντα στην υπόθεση των επισυνδέσεων. Κι όλα αυτά , αδιαφορώντας για την χρονική συγκυρία που η Ελλάδα χρειάζεται την έξωθεν καλή μαρτυρία για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο από την ανατολή.           

-Την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη της ενεργειακής κρίσης, στις Βρυξέλλες οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ της πόλης βρήκαν ένα πρωτότυπο τρόπο για να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την εκτόξευση των τιμών. Από χθες μέχρι και την Κυριακή θα σερβίρουν τους πελάτες τους με κεριά, χωρίς ηλεκτρικό και χωρίς βέβαια να ανάψουν τους φούρνους και τις κουζίνες τους. Μιλάμε για κανονικό Μεσαίωνα…!      

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...