Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Το ατού της ΝΔ για τις εκλογές, καμπανάκι για την αύξηση των κρουσμάτων Covid και η κρίσιμη εκλογική μάχη στη Γαλλία

- Στις πλάτες του σηκώνει ξανά το μεγάλο βάρος της επικοινωνιακής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσα σε ένα σύνθετο πολιτικό σκηνικό, γεμάτο προκλήσεις, ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύεται την υψηλή δημοφιλία του και με στοχευμένες επισκέψεις στην περιφέρεια, αναθερμάνει την επαφή του με τον κόσμο, βασικό συστατικό για την περαιτέρω βελτίωση του κλίματος και την απόκτηση πλεονεκτήματος ενόψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών. Η μάχη θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και πολλοί εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης θα αποτελέσει το βασικό ατού της γαλάζιας παράταξης στο δρόμο προς την αυτοδυναμία.

- Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν πολύ εύστοχα ειδικοί για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι, ενώ προβλέπουν πως αν δεν υπάρξει προσοχή και εγρήγορση θα βρεθούμε αντιμέτωποι απέναντι σε νέο κύμα το Σεπτέμβριο. Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών έχει χαλαρώσει επικίνδυνα, ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας κυκλοφορούν αρκετοί χωρίς την απαραίτητη προστατευτική μάσκα. Αν συνεχίσουμε έτσι, είναι πολύ πιθανόν η Πολιτεία να επανεξετάσει τα μέτρα, ενώ η τέταρτη δόση του εμβολίου θα βρεθεί προ των πυλών νωρίτερα από το αναμενόμενο.

- Περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιούν υπουργοί και γαλάζια στελέχη σε μία κίνηση εξωστρέφειας της Πειραιώς με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών να δίνουν και παίρνουν. Βέβαια, όσοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα ας περιμένουν, καθώς τα ανοιχτά μέτωπα με την Τουρκία, οι αναταράξεις στην οικονομία και η ρευστότητα στο μέτωπο της Ουκρανίας είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για να παρθούν τώρα αποφάσεις. Πάντως σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται την άμεση επικοινωνία με την κοινωνία, ειδικά μετά από μια μακρά περίοδο αναγκαίων κοινωνικών αποστάσεων λόγω της πανδημίας.

- Ασπίδα προστασίας στην Αφροδίτη Λατινοπούλου έστησαν οι σύμμαχοι στο νέο κόμμα Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Θάνος Τζήμερος, μετά από τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία για τα ενοχλητικά σχόλια κατά της τηλεπαρουσιάστριας Δανάης Μπάρκα. Και οι τρεις τους φαίνεται πως συμφωνούν σε πολλά θέματα και είναι πολύ πιθανόν να ενώσουν δυνάμεις για να καταγράψουν ένα ποσοστό στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί να απέχουν πολύ από την Πειραιώς, αλλά διατηρούν το δικό τους κοινό. Μένει να αποδειχθεί αν θα καταφέρουν να καταγράψουν και ένα ποσοστό στις εθνικές εκλογές που θα τους επιτρέψει να παίξουν το δικό τους ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

- Στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία στρέφεται το ενδιαφέρον, το Σαββατοκύριακο. Η συμμαχία των κομμάτων του μέτρου και της λογικής του κ. Μακρόν αναμετράται με τους Αριστερούς του Μελανσόν. Την περασμένη Κυριακή οι κεντρώοι πέτυχαν μια πύρρειο νίκη. Ωστόσο για να μπορέσει το Nupes να πετύχει το στόχο του και να αναγκάσει τον Γάλλο πρόεδρο να διορίσει πρωθυπουργό τον ηγέτη τους, χρειάζεται να υπερβεί το όριο των 289 βουλευτών, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο έως ακατόρθωτο για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη γαλλική πολιτική σκηνή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Φόρτωση άρθρων...