Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Βαρύνουσας σημασίας η επίσκεψη Σολτς, παλεύουν για επιβίωση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καλύτερες συνθήκες χρειάζονται στα ΑΕΙ

- Στην επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου Σολτς στην Αθήνα είναι σήμερα στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας. Δικαίως, καθώς πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη διεθνή συγκυρία με τις ελληνογερμανικές σχέσεις να έχουν μπει σε μία νέα τροχιά. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Σόλτς θα έχουν την ευκαιρία για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για ενέργεια, οικονομία, τις εξελίξεις στην Ουκρανία και άλλα. Από την ατζέντα δεν θα μπορούσε να λείπει και το θέμα της πώλησης των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, για το οποίο το Βερολίνο χρειάζεται να κάνει κάποιες δεύτερες σκέψεις.        

- Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού βρίσκονται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, αρκετές εκ των οποίων παλεύουν να μην βάλουν λουκέτο και άλλες έχουν ήδη κλείσει τα βιβλία τους. Η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, παρά την κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη που έχει βέβαια κάποια όρια… Στη χώρα μας η εικόνα είναι περίπου η ίδια, αν και η Κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως είναι η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.    

- Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα διαρκές πρόβλημα στην δημιουργία ατζέντας, αλλά τώρα αποφάσισε φαίνεται να μας εκπλήξει, φέρνοντας το θέμα της πτώσης του φοιτητή του ΑΠΘ στη Βουλή. Το περιστατικό αυτό πρέπει να προβληματίσει πολιτικούς προϊστάμενους και πανεπιστημιακούς, καθώς σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα είναι εντελώς απαράδεκτο το μάθημα να γίνεται σε συνθήκες συνωστισμού και οι φοιτητές να κάθονται στα περβάζια.    

- Η επέκταση του Mετρό μέχρι τον Πειραιά είναι μια εξέλιξη θετική και προκάλεσε ανακούφιση σε χιλιάδες πολίτες που διευκολύνονται στη μετακίνηση τους. Ωστόσο, χρειάζεται να σταθούμε σε μία σοβαρή παράμετρο. Μπορεί οι νέοι σταθμοί να τέθηκαν σε λειτουργία, αλλά δεν συνοδεύτηκε με ταυτόχρονη αύξηση των συρμών με αποτέλεσμα να καταγράφονται καθυστερήσεις. Καλά δεν συζητάμε για τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο που διεκδικεί επάξια το χρυσό βατόμουρο στις δημόσιες συγκοινωνίες.   

- Η πανδημία δείχνει να έχει προκαλέσει και άλλα κοινωνικά προβλήματα, όπως λ.χ  στην ισότητα των γυναικών μέσα στους χώρους εργασίας, όπως προκύπτει σε σχετική έρευνα του ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ισότητα που φιλοξενείται σε κομμάτι των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. 

Μάλιστα τα αποτελέσματα της επίμαχης έρευνας κατατάσσουν την Ελλάδα στους ουραγούς, μαζί με την Ουγγαρία και την Ρουμανία στην προώθηση της ισότητας των γυναικών. Είναι ένα στοιχείο που όσοι ασχολούνται με τη διαμόρφωση πολιτικών μέσα στην Κυβέρνηση πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Πέτρος Παππάς «αδειάζει» τον Φαραντούρη: Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού

«Αδειάζει» τον Νίκο Φαραντούρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώτου ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία ...

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...