Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Βαρύνουσας σημασίας η επίσκεψη Σολτς, παλεύουν για επιβίωση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καλύτερες συνθήκες χρειάζονται στα ΑΕΙ

- Στην επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου Σολτς στην Αθήνα είναι σήμερα στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας. Δικαίως, καθώς πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη διεθνή συγκυρία με τις ελληνογερμανικές σχέσεις να έχουν μπει σε μία νέα τροχιά. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Σόλτς θα έχουν την ευκαιρία για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για ενέργεια, οικονομία, τις εξελίξεις στην Ουκρανία και άλλα. Από την ατζέντα δεν θα μπορούσε να λείπει και το θέμα της πώλησης των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, για το οποίο το Βερολίνο χρειάζεται να κάνει κάποιες δεύτερες σκέψεις.        

- Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού βρίσκονται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, αρκετές εκ των οποίων παλεύουν να μην βάλουν λουκέτο και άλλες έχουν ήδη κλείσει τα βιβλία τους. Η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, παρά την κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη που έχει βέβαια κάποια όρια… Στη χώρα μας η εικόνα είναι περίπου η ίδια, αν και η Κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως είναι η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.    

- Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα διαρκές πρόβλημα στην δημιουργία ατζέντας, αλλά τώρα αποφάσισε φαίνεται να μας εκπλήξει, φέρνοντας το θέμα της πτώσης του φοιτητή του ΑΠΘ στη Βουλή. Το περιστατικό αυτό πρέπει να προβληματίσει πολιτικούς προϊστάμενους και πανεπιστημιακούς, καθώς σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα είναι εντελώς απαράδεκτο το μάθημα να γίνεται σε συνθήκες συνωστισμού και οι φοιτητές να κάθονται στα περβάζια.    

- Η επέκταση του Mετρό μέχρι τον Πειραιά είναι μια εξέλιξη θετική και προκάλεσε ανακούφιση σε χιλιάδες πολίτες που διευκολύνονται στη μετακίνηση τους. Ωστόσο, χρειάζεται να σταθούμε σε μία σοβαρή παράμετρο. Μπορεί οι νέοι σταθμοί να τέθηκαν σε λειτουργία, αλλά δεν συνοδεύτηκε με ταυτόχρονη αύξηση των συρμών με αποτέλεσμα να καταγράφονται καθυστερήσεις. Καλά δεν συζητάμε για τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο που διεκδικεί επάξια το χρυσό βατόμουρο στις δημόσιες συγκοινωνίες.   

- Η πανδημία δείχνει να έχει προκαλέσει και άλλα κοινωνικά προβλήματα, όπως λ.χ  στην ισότητα των γυναικών μέσα στους χώρους εργασίας, όπως προκύπτει σε σχετική έρευνα του ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ισότητα που φιλοξενείται σε κομμάτι των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. 

Μάλιστα τα αποτελέσματα της επίμαχης έρευνας κατατάσσουν την Ελλάδα στους ουραγούς, μαζί με την Ουγγαρία και την Ρουμανία στην προώθηση της ισότητας των γυναικών. Είναι ένα στοιχείο που όσοι ασχολούνται με τη διαμόρφωση πολιτικών μέσα στην Κυβέρνηση πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Viral στα κοινωνικά δίκτυα video του Γιώργου Αυτιά για τα... επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Εκατοντάδες χιλιάδες προβολές (!) στα social media έχει ήδη ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Αυτιά, που μέσα σε 30 δευτερόλεπτα περιγράφει με μοναδικό τρόπο τα οικονομικά... ...

Δημητρακόπουλος: «Ο Παντσέρι είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε, ψευδώς, την κυρία Καϊλή»

Για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι μίλησε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «La Stampa». «Μετά τη συμφωνία του με τη βελγική δικαιοσ...

Φόρτωση άρθρων...