Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Υψηλές αντοχές δείχνει η Νέα Δημοκρατία, το αντιπολιτευτικό κενό του ΣΥΡΙΖΑ και σε κατάσταση πανικού η Μόσχα

Front Lines

- Θετικός είναι ο απόηχος της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπως αποτυπώνεται στην τελευταία μέτρηση της Pulse. Οι πολίτες δείχνουν να συσπειρώνονται γύρω από την Κυβέρνηση, ενώ η Νέα Δημοκρατία αυξάνει έστω και λίγο τα ποσοστά της. 

Η εξέλιξη όμως αυτή είναι σημαντική για την προσπάθεια που καταβάλει το Μαξίμου, για να φτιάξει το κατάλληλο κλίμα, ώστε τη δεύτερη Κυριακή να πετύχει την αυτοδυναμία. Δύσκολος ομολογουμένως στόχος, μένει να αποδειχθεί αν είναι και εφικτός.               

- Στην αντίπερα όχθη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί εναγωνίως με στρακαστρούκες να μπει ξανά στο παιχνίδι. Όμως πέρα από τη λανθασμένη στρατηγική, πέφτει επανειλημμένα σε γκάφες, όπως έγινε στην περίπτωση της νησίδας στον Έβρο και τους μετανάστες. 

Αφού στην αρχή σήκωσαν κουρνιαχτό, υιοθετώντας ουσιαστικά την τουρκική προπαγάνδα, ήρθαν τα πραγματικά γεγονότα να τους διαψεύσουν. Αντί λοιπόν να ζητήσουν συγνώμη, συνεχίζουν το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»….               

-  Ένα ακόμη ευρωπαϊκό χαστούκι έφαγε η Κουμουνδούρου, αυτή τη φορά από το γνωστό Ινστιτούτο Bruegel. Κι ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κραύγαζαν για δήθεν στέρηση της χώρας σε ότι αφορά στη στήριξη της κοινωνίας για τις ενεργειακές ανατιμήσεις, ήρθαν τα αποτελέσματα της έρευνας να αποδείξουν το αντίθετο. Δηλαδή, η Ελλάδα όχι μόνο δεν βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης, αλλά είναι στις κορυφαίες σε μέτρα στήριξης. Είναι συγκεκριμένα στην τρίτη θέση, έχοντας δαπανήσει 3,72% ποσοστό του Α.Ε.Π. (τώρα 6,8 δισ. ευρώ) για την παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.    

- Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν πλέον διασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα για τον οικογενειακό γιατρό. Πρόκειται σίγουρα για ένα βήμα προς τα εμπρός στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ο τομέας της Υγείας έχει κάνει άλματα στη χώρα, λόγω κυρίως των αναγκών που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει και τώρα πρέπει να γίνουν και άλλες στοχευμένες κινήσεις κυρίως σε επίπεδο στελέχωσης, ώστε το Εθνικό Σύστημα να πλησιάσει άλλα συστήματα ευρωπαϊκών χωρών.              

-Νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζουν στις Βρυξέλλες. Μία πρόγευση έδωσε από τη Νέα Υόρκη ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, αμέσως μετά την κλιμάκωση που επιχειρεί ο Πούτιν με τα βήματα για προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας, την μερική επιστράτευση και τις απειλές περί χρήσης πυρηνικών όπλων. Μετά την επέλαση του ουκρανικού στρατού στα ανατολικά της χώρας, η Μόσχα φαίνεται να βρίσκεται σε πανικό και από εδώ και στο εξής ο θεός να βάλει το χέρι του…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουρκικό δίκτυο στοχοποιεί τον Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του για τα Rafale και τα Viper

Συνεχίζουν να στοχοποιούν τα τουρκικά ΜΜΕ τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, λόγω της πρόσφατης δήλωσής του πως τα ελληνικά Rafale kai Viper θα «συντρίψουν την ...

Φόρτωση άρθρων...