Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

18χρονος που μαχαίρωσαν ληστές στην Ακρόπολη: «Ζω από θαύμα»

Ελλάδα

Για πρώτη φορά μίλησε ο 18χρονος που μαχαίρωσαν ανήλικοι ληστές στην Ακρόπολη. Ο 18χρονος, μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο, είπε ότι ζει από θαύμα. «Θέλω να πω ότι είμαι πολύ τυχερός που έγινε αυτό. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά», ανέφερε ο 18χρονος στο Star.

Η κατάσταση του 18χρονου κρίθηκε από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή. Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και κατάφερε να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Δεν μπορώ να πιω νερό και είναι πολύ δύσκολο γιατί διψάω πάρα πολύ και έχω έναν πόνο στην κοιλιά», είπε ο νεαρός.

Αναφορικά με την αντίδρασή του την ώρα που έγινε το περιστατικό ο 18χρονος τόνισε: «Δεν πρόλαβα και πολλά. Πήγα να προσπαθήσω να ξεφύγω και δεν τα κατάφερα. Ευτυχώς που είχαν τους φίλους μου δίπλα μου εκείνη τη στιγμή».
Ο νεαρός ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους γιατρούς αλλά και τον φίλο του που του έσωσε τη ζωή. «Είναι όλοι στο πλευρό μου», σημείωσε.

Πώς έγινε η επίθεση

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Ο 18χρονος καθόταν μαζί με ακόμη πέντε άτομα στην Ακρόπολη και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Πολυγνώτου και Πανός, όταν ο 17χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι, τον χτύπησε στον λαιμό και στην κοιλιακή χώρα και του άρπαξε το τσαντάκι που είχε στη μέση.

Ο 18χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και διασωληνώθηκε. Το πρωί της Τρίτης, ο 18χρονος αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, καθώς έχασε αρκετό αίμα.

Κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε το τσαντάκι του νεαρού.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον έναν εκ των δυο 17χρονων συλληφθέντων για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 18χρονου στην περιοχή της Ακρόπολης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, άσκησε η εισαγγελία ανηλίκων.

Η δίωξη για το παραπάνω αδίκημα ασκήθηκε κατά του ενός εκ των κατηγορουμένων, καθώς αυτός φέρεται να παραδέχθηκε ότι μαχαίρωσε το θύμα.

Ακόμη από την εισαγγελέα ανηλίκων ασκήθηκε και στους δυο κατηγορούμενους ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση στη θετικότητα του κορωνοϊού

Μικρή αύξηση καταγράφει η θετικότητα του κορωνοϊού στην κοινότητα, την εβδομάδα 15-21 Απριλίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). ...

Φόρτωση άρθρων...