Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Ο πρώτος απολογισμός: 667 φωτιές σε 10 ημέρες, 74 πυροσβέστες τραυματίες - Κάηκαν 400.000 στρέμματα

Ελλάδα

Έπειτα από δέκα ημέρες πυρκαγιών, ο πρώτος απολογισμός δείχνει πως εκδηλώθηκαν 667 φωτιές ενώ τραυματίστηκαν 74 πυροσβέστες. Ακόμα, κάηκαν 400.000 στρέμματα. 

Λυπηρός είναι ο απολογισμός από τις φωτιές που κατέκαψαν πολλές περιοχές της χώρας. Μετά από δέκα ημέρες πυρκαγιών, η Παρασκευή ήταν η πρώτη μέρα που η χώρα δεν βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού.

Στη Μαγνησία και την Κάρυστο δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες ενώ δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έχασαν και εκείνοι τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Ο απολογισμός των πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα τις τελευταίες δέκα ημέρες υπολογίζεται στις 667 φωτιές ενώ συνολικά 400.000 στρέμματα κάηκαν από τις φλόγες.

Ακόμα, από τις 17 Ιουλίου τραυματίστηκαν 74 πυροσβέστες εκ των οποίων οι τρείς είναι εγκαυματίες ενώ 25 πυροσβέστες έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, καταγράφηκαν 17 τραυματισμοί από πτώσεις σε πλαγιές και 25 περιστατικά με αδιαθεσία της στιγμής ή πνιγηρά επεισόδια ενώ καταγράφηκαν δύο περιστατικά θερμοπληξίας και δύο από τσίμπημα ερπετών.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γλυφάδα: Η στιγμή που αστυνομικοί σώζουν άνδρα από έμφραγμα - Το ευχαριστώ της συζύγου του (βίντεο)

Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς να δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε άνδρα στη Γλυφάδα ο οποίος υπέστη έμφραγμα. Στο βίντεο φαίνεται ο ...

Φόρτωση άρθρων...