Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ορεινή Κορινθία: Άφαντα παραμένουν τα παιδιά και η έγκυος γυναίκα του 45χρονου παλαιοχριστιανού

Άφαντα παραμένουν τα παιδιά και η έγκυος γυναίκα του 45χρονου παλαιοχριστιανού. Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλη Καλαϊτζιδάκης, έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με την έγκυο σύζυγό του, έπειτα από σχεδόν μία ολόκληρη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε στο MEGA, είναι καλά, αλλά ακόμα δεν ξέρει το ακριβές σημείο που βρίσκεται. «Έχω κάποια πληροφορία πως είναι καλά. Δεν είχα αμφιβολίες γιατί ξέρω τη γυναίκα μου. Την οικογένεια την κρατά η γυναίκα».

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, η γυναίκα φυγαδεύτηκε από την καλύβα της Ορεινής Κορινθίας με τα τρία της παιδιά. Τα ίχνη της χάθηκαν με τους αστυνομικούς τις επόμενες μέρες να μην μπορούν να εντοπίσουν τα ίχνη της. «Είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς. Οπότε είναι πιο ήσυχος». Το πού ακριβώς βρίσκεται η νεαρή έγκυος μητέρα δεν αποκαλύπτει ούτε ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί.

Ο πατριάρχης της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» δηλώνει στο «Live News» ανακουφισμένος. Μετά τη σύλληψή του την περασμένη Κυριακή και τις μέρες που έμεινε υπό αστυνομική κράτηση, ο ίδιος δεν είχε την παραμικρή επικοινωνία μαζί της. Όπως άλλωστε και ο πατέρας της.

«Να βγει, να πάει στην αστυνομία, να δηλώσει ότι πρέπει να δηλώσει και θα την αφήσουν ελεύθερη, δεν θα της κάνουν τίποτα, δεν έχει κάνει κανένα  έγκλημα η Σεβαστή. Ο Μανώλης δεν θα αφήσει να του πάρουν τα παιδιά. Είναι λογικός, δεν νομίζω ότι είναι παράλογος». Για τον γαμπρό του έχει μόνο καλά λόγια να πει. Για την εργατικότητα και τον τρόπο που φρόντιζε την κόρη και τα εγγόνια του.

«Μακάρι να με πάρει η κόρη μου τηλέφωνο να της μιλήσω. Ένα ήρεμο παιδί, ένα ήσυχο παιδί. Ήταν το πρώτο παλικάρι που γνώρισε, τον ερωτεύτηκε. Τα παιδιά του τα λάτρευε, δεν τα άφηνε ποτέ νηστικά, ποτέ άντυτα, τα λάτρευε. Ήταν νοικοκύρης, δούλευε όπου δούλευε, στον Δήμο Ηλιούπολης. Και εγώ τον είχα πάρει μαζί μου στην οικοδομή».

Για το μέλλον της πολύτεκνης οικογένειας ενδιαφέρεται και ένας από τους θείους του 45χρονου. Εκείνος που στο παρελθόν τον είχε φέρει από την Ικαρία στην Αθήνα για δουλειά και πλέον δηλώνει αποφασισμένος να τον βοηθήσει να γυρίσει σελίδα στη ζωή του.

«Να πάω και εγώ και η οικογένειά μας, να του κάνουμε πιο ανθρώπινές συνθήκες διαβίωσης, να πάρουμε άλλο ένα κοντέινερ, να κάνουμε μία κατασκευή, να μας δώσει η πολεοδομία μία χαμηλή άδειά να κάνουμε μία κατασκευή και να πάνε τα παιδιά σχολείο».

Η ιστορία του ανιψιού του είναι πονεμένη, όπως λέει και ο ίδιος, αποφασισμένος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

«Παντού δούλευε το παλικάρι, όπου έβρισκε δουλειά δεν τη άφηνε να πέσει κάτω. Και ντελιβεράς έχει κάνει, δούλευε το πρωί στον Δήμο, δούλευε το βράδυ ντελίβερι για να ανεβάσει τον μισθό του», αναφέρει ο πατέρας της Σεβαστής.

Σε κάθε περίπτωση η οικογένεια των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» παραμένει στο επίκεντρο και τα μέλη της, προσπαθούν το καθένα ξεχωριστά, να διαχειριστούν την δύσκολη και απρόβλεπτη κατάσταση που διαμορφώθηκε.

O Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος της συζύγου, μίλησε στο «Live News». «Έχω λάβει προφορική εντολή από την εντολέα μου. Πιστεύω πως πανηγυρικά θα δικαιωθεί. Δεν γνωρίζω πού είναι αλλά είναι σίγουρα σε κάποια ασφαλές περιβάλλον. Έχει μπει σε μία διαδικασία έκθεσης και ό,τι κάνει το κάνει για να υπερασπίσει την οικογένειά της. Δεν έχει κάτι να κρύψει. Στην προκειμένη περίπτωση δεν επιθυμεί να εμφανιστεί. Πολύ σύντομα θα λυθούν αυτά τα ζητήματα».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...