Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Άγιον Όρος: «Πόλεμος» μεταξύ εμβολιασμένων και αρνητών

Μεγάλη είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στο Άγιον Όρος. Συνολικά, από τους 1.800 διαμένοντες οι 1.000 έχουν νοσήσει μία φορά σύμφωνα με το δημοσίευμα «ΤΑ ΝΕΑ».

Από όσους νόσησαν, μόνο οι 500 είναι εμβολιασμένοι, με την εβδομάδα που περνάει να μετράει τη χορήγηση 150 τρίτων δόσεων στο Κέντρο Υγείας.

Ανάμεσα στους «μόνιμους κατοίκους» προσμετρώνται και 400 Σέρβοι, Ρώσοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι με τους τελευταίους, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, να έχουν τη φήμη πως είναι «σκληροί» αρνητές του εμβολίου. Όταν είχαν μεταξύ τους νοσούντες κάλεσαν γιατρούς από το Βελιγράδι. Δεν δέχονταν Έλληνες.

Πάνω από 40 νεκροί από κορωνοϊό


Όπως ανέφερε ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, εκτιμά ότι ήδη πάνω από 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον covid, με τους δύο τελευταίους να πεθαίνουν την Τετάρτη. 

«Έχουν φύγει πολύτιμοι άνθρωποι που είχαν πολλά ακόμα να προσφέρουν. Ταυτόχρονα νοσούν αρκετοί πατέρες, ενώ άλλοι είναι διασωληνωμένοι. Πονάει η καρδιά μας», λέει στα «ΝΕΑ» ο ηγούμενος.

Σε σχέση με τις περιπτώσεις ιερέων που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία και τον εμβολιασμό, με αφορμή και την πρόσφατη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παραδέχεται ότι το πρόβλημα επιμένει τόσο εντός όσο και εκτός του Περιβολιού της Παναγίας.

Το κλίμα που επικρατεί στην Αθωνική Πολιτεία είναι «πολεμικό», με τους «επαναστατημένους» ιερομόναχους να αποκαλούν «εγκάθετους» εκείνους που συντάσσονται με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και μένουν πιστοί στη «βιτριολική» ρητορική τους για τα εμβόλια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...