Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Αιγαίο: Εντοπίστηκαν 31 μετανάστες στην Κάλυμνο - Καταδίωξη ταχύπλοου με 20 μετανάστες από το Λιμενικό στην Κω (Video)

Ελλάδα

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, εντόπισε και  απεγκλώβισε από βραχώδη ακτή βορειοανατολικά του Βαθέος ν. Καλύμνου, συνολικά τριάντα έναν αλλοδαπούς. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καλύμνου. Επιπλέον, συνελήφθη ένας άνδρας ηλικίας 24 ετών, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ανθρώπων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

 

Στον εντοπισμό ενός φουσκωτού ταχύπλοου που κινούνταν χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προς τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Φωκά στην Κω, προχώρησε τις πρωινές ώρες της Κυριακής ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία.

Το σκάφος του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και την περισυλλογή από το περιπολικό σκάφος 20 αλλοδαπών (19 ενήλικες και 1 ανήλικη), καλά στην υγεία τους, και την ασφαλή μεταφορά τους στο λιμάνι της Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Στις 15 Μαΐου η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας η ημερομηνία της δίκης των έξι προφυλακισμένων αντιεξουσιαστών και μιας γυναίκας που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύ...

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στoν προβλήτα του λιμανιού, λόγω των ισχυρών ανέμων (Video&Photos)

Ατύχημα με θαλαμηγό σημειώθηκε στις Σπέτσες λόγω των ισχυρών ανέμων. Πολυτελές σκάφος χτύπησε στον προβλήτα του λιμανιού εξαιτίας των πολλών μποφόρ. Από το ατύχημα δεν έχει τραυ...

Φόρτωση άρθρων...