Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Συγκλονίζουν όσα κατέθεσαν οι διασώστες

«Ήταν νεκρός σε μία λίμνη αίματος», ανέφεραν οι διασώστες στη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. 

Με τις καταθέσεις των διασωστών συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

«Το σημάδι-τραύμα του φίλου του Άλκη, εμπεριείχε έναν συμβολισμό. Ήταν σαν αυτά που γίνονται στην φυλακή, τύπου “δεν θέλουμε να σου κάνουμε κακό, αλλά έχε το νου σου”», κατέθεσε, σύμφωνα με το thesstoday, ένας από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο της άγριας επίθεσης κατά την οποία έχασε την ζωή του ο Άλκης Καμπανός, την 1η Φεβρουαρίου.

«Η μαχαίρια του Δ.Κ. (σ.σ. φίλος του Άλκη), ήταν σαν προειδοποίηση» πρόσθεσε ο μάρτυρας, με τον ίδιο να αναφέρει πως το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να μπει στην οδό Γαζή, λόγω του μεγέθους του. «Αρχικά μας είπαν ότι πρόκειται για συμπλοκή. Εγώ ήμουν οδηγός και μπήκαμε από την Καραθεοδωρή γιατί δεν χωρούσαμε, και κατεβήκαμε από το ασθενοφόρο κατευθυνόμενοι προς το σημείο της επίθεσης. Τα δύο παιδιά (σ.σ. οι φίλοι του Άλκη), όταν μας είδαν, έλεγαν “εδώ πέρα, βοήθεια”».

Σύμφωνα με τον διασώστη, ο ένας «δεν είχε τίποτα απολύτως», ενώ ο δεύτερος «είχε μια μαχαίρια», οπότε και τον μετέφεραν, μαζί με έναν συνάδελφό του στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκειμένου να φροντίσουν το τραύμα του.

Στο βήμα ενώπιον του δικαστηρίου ανέβηκε και ο συνάδελφος του διασώστη οποίος ανέφερε πως οι δύο φίλοι του Άλκη, ήταν υποβασταζόμενοι ο ένας στον άλλον. «Ο ένας είχε ένα τραύμα στο γλουτό, αρκετά βαθύ και τον περιποιηθήκαμε. Ήταν λερωμένος και πανικόβλητος. Ανεβάσαμε μόνο αυτόν στο ασθενοφόρο, ενώ ο άλλος περίμενε τον πατέρα του».

«Ο μικρός ήταν νεκρός»

Ακολούθησαν ακόμη δύο καταθέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μόλις έφτασαν στο σημείο της επίθεσης επί της οδού Γαζή, έσπευσαν στον Άλκη.

«Είδα έναν τραυματία μόνο του γύρω από μια μεγάλη λίμνη αίματος, δεν βρισκόταν εν ζωή. Κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία, μας δόθηκε εντολή να τον παραλάβουμε και να κατευθυνθούμε προς το Παπανικολάου» επεσήμανε ο ένας διασώστης, ενώ ο συνάδελφός του τόνισε πως «εμείς φτάσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε από την στιγμή που μας δόθηκε κλήση για τραυματισμό. Κάναμε περίπου δέκα λεπτά. Ήμουν από αυτούς που ασχολήθηκαν με τον Άλκη. Δυστυχώς δεν ήταν στη ζωή πλέον, ο μικρός ήταν νεκρός».

Η δίκη διακόπηκε για αύριο, Τρίτη, με την κατάθεση των υπόλοιπων μαρτύρων.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πανεπιστημίου: Ατύχημα με τουριστικό λεωφορείο – Έξι τραυματίες (αποκλειστικό φωτορεπορτάζ/video)

Ατύχημα με διώροφο τουριστικό λεωφορείο σημειώθηκε νωρίτερα επί της οδού Πανεπιστημίου 58. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την τροχαία, το συμβάν προκλήθηκε επί της οδού Π...

Πέραμα: 5χρονο κορίτσι φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα της - «Με πείραξε ο μπαμπάς»

Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία ενός 5χρονου κοριτσιού, που φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα του, στο Πέραμα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το παιδί παρα...

Φόρτωση άρθρων...