Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ανάσταση με 90 μολότοφ και βεγγαλικά στο Νέο Κόσμο

Ελλάδα

Για ακόμα μια χρονιά η Ανάσταση στον δρόμο έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στη Λαγουμιτζή στο Νέο Κόσμο τηρήθηκε το «έθιμο» με τις μολότοφ και τα δεκάδες πυροτεχνήματα.

Μόλις ακούστηκε το Χριστός Ανέστη άρχισαν να πέφτουν βροχή οι μολότοφ και τα βεγγαλικά στον Νέο Κόσμο έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στη οδό Λαγουμιτζή. Η ατμόσφαιρα θύμιζε πεδίο μάχης.

 

Πρόκειται για ένα έθιμο που έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια και έχει καθιερωθεί παρά την επικινδυνότητά του.

Υπολογίζεται ότι έπεσαν γύρω στις 90 βόμβες μολότοφ στην περιοχή.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μενίδι: Τη Δευτέρα απολογείται ο αμετανόητος γυναικοκτόνος -Η κόρη της 40χρονης έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ

Ο 50χρονος, ο οποίος δήλωσε αμετανόητος για το έγκλημα, κακοποιούσε συστηματικά την άτυχη γυναίκα, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε οικοδομή στη Φυλή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αυξημένη η φετινή παραγωγή ελαιολάδου: Υποχωρεί σταδιακά η τιμή του παραγωγού, πότε θα φτάσει στο ράφι

Αισιόδοξες είναι οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις αναφορικά με την εφετινή παραγωγή ελαιολάδου στη χώρα μας, αν και ασφαλέστερα συμπεράσματα θα μπορέσουν να βγουν μετά από περίπου ένα μήνα...

Εντυπωσιακά πλάνα: Τα ακροβατικά των «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας στον αττικό ουρανό

Αεροπορική επίδειξη στο Παλαιό Φάληρο στο ύψος του Φλοίσβου, από το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας διέσχισαν τον Αττικό ουρανό. Πρόκειται για...

Φόρτωση άρθρων...