Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ και η συνάντηση με Μπάιντεν

Πλανήτης

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις ΗΠΑ και η συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Τουρκίας δεν φαίνεται να βρέθηκε κοινός τόπος για τα προαπαιτούμενα της συνάντησης και των κοινών δηλώσεων, όπως για παράδειγμα η στήριξη στη Χαμάς (της οποίας την ηγεσία ο Τούρκος Πρόεδρος συνάντησε στην Κωνσταντινούπολη προ ημερών).

Στο πλαίσιο αυτό, οι Αμερικανοί φαίνεται να μην έδωσαν το πράσινο φως για την συνάντηση με αποτέλεσμα η πλευρά Ερντογάν να διαρρέει σήμερα μέσω αξιωματούχου της κυβέρνησής του πως ο ίδιος ανέβαλε τη συνάντηση.

Σημειώνεται πως εδώ και ημέρες υπήρχαν παρασκηνιακές εσωτερικές πιέσεις προς κυβέρνηση των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ερντογάν λόγω της στήριξης στη Χαμάς, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Αυτή η εξέλιξη πρόκειται για ακόμη μία σελίδα στο θρίλερ του ταξιδιού Ερντογάν στις ΗΠΑ καθώς ενώ ο ίδιος και η Τουρκία επί μήνες φαίνεται πως είχε προσπαθήσει παρασκηνιακά πάρα πολύ για να πραγματοποιηθεί, τις τελευταίες εβδομάδες είχε χυθεί πολλή μελάνη για το εάν έχει ακυρωθεί ή όχι. Χαρακτηριστικότερο όλων ένα δημοσίευμα τουρκικού Μέσου το οποίο πριν από πέντε ημέρες είχε μεταδώσει πως το ταξίδι ακυρώθηκε.

Σήμερα από την άλλη, από το πρωί, διεθνή Μέσα Ενημέρωσης όπως το Bloomberg μετέδιδαν πως το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί τελικά και μάλιστα στις 9 Μαΐου κάτι που όπως όλα δείχνουν τελικά ανατράπηκε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Στη σύλληψη δύο Ουκρανών αξιωματούχων, που σύμφωνα με την ουκρανική Κυβέρνηση, σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησαν οι Αρχές της χώρας. Η ουκρανική υπηρ...

Χωρίς τέλος οι αναταράξεις για την Boeing: Νέα έρευνα για ανεπαρκείς ελέγχους σε 787 Dreamliner

Συνεχίζονται οι αναταράξεις για τη Boeing η οποία βρίσκεται εν μέσω νέας έρευνας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές αεροπορικής ασφάλειας, μετά την παραδοχή πως ενδέχεται να μην έχ...

Φόρτωση άρθρων...