Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Αναβολή της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητά ο Αλέξης Κούγιας

Για τις ενέργειες που κάνει το δικηγορικό του γραφείο αναφορικά με την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης της, Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος υποστηρίζει ότι «μέχρι τώρα η προφυλακισμένη ως παιδοκτόνος ήταν ουσιαστικά χωρίς υπεράσπιση, λόγω ανεπάρκειας είτε του προηγούμενου συνηγόρου της είτε των ειδικών επιστημόνων (ιατροδικαστών) οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν σχετικά με τα ευρήματα των νεκροτομών».

Επίσης, αναφέρει ότι το γραφείο του έχει κάνει νέες επιστημονικές έρευνες, από τις οποίες προκύπτουν νέα στοιχεία και ερωτήματα επί των οποίων ζητεί να επανεξεταστούν από την ανακρίτρια οι ιατροδικαστές που έχουν ήδη καταθέσει. Ο Αλέξης Κούγιας ζητεί κατά την επανεξέταση να τους υποβληθούν συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία μάλιστα υποδεικνύει στην ανακρίτρια. 

Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία της έρευνάς του, ζητεί να κληθούν να καταθέσουν εκ νέου οι Καρακούκης, Καλογρηάς και Ευτυχιάδης, προκειμένου να απαντήσουν επί των ερωτημάτων, που προτείνει ο Αλέξης Κούγιας. Ζητεί ακόμα ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου να κληθούν να εξετασθούν για πρώτη φορά η Χαρά Σπηλιοπούλου, καθώς και ο καρδιολόγος – αθλητίατρος Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Ακόμα, ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι εξής:

  • Χρήστος Κραββαρίτης του Ανδρέα, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας,
  • Φώτιος Χατζηνικολάου του Γεωργίου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής
  • Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής, κάτοικος Αθηνών,

Ζητεί επιπλέον να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση όλοι οι ως άνω μάρτυρες, αλλά και να αναβληθεί η απολογία της κατηγορουμένης σε μεταγενέστερη ημερομηνία, μετά την εξέταση των μαρτύρων που έχει προτείνει.

Ο Αλέξης Κούγιας προσθέτει ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του θα είναι μια απόδειξη «ότι συνεχίζεται η άκρως παράνομη και μεροληπτική διαδικασία εις βάρος της» πελάτου του, η οποία επιφυλάσσεται να ασκήσει για την ικανοποίηση των νομίμων δικαιωμάτων της κάθε νόμιμο μέσο εναντίον οιουδήποτε, είτε αυτός είναι Εισαγγελέας, είτε τακτικός Δικαστής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει:

«Το δικηγορικό μας γραφείο δημοσιοποιεί τα νόμιμα αιτήματα, τα οποία, με υποδομή και άριστες επιστημονικές παρατηρήσεις πραγματικά έγκριτων και εντίμων ιατροδικαστών, υποβάλλαμε στην 35η Τακτική Ανακρίτρια, κα Τζωτζάτου, τα οποία αναμένουμε να ικανοποιηθούν άμεσα και προ της απολογίας της κας κατηγορουμένης, επιφυλασσόμενοι στην περίπτωση κατά την οποία παρανόμως δεν ικανοποιηθούν, αποδεικνύοντας ότι συνεχίζεται η άκρως παράνομη και μεροληπτική διαδικασία εις βάρος της, να ασκήσουμε για την ικανοποίηση των νομίμων δικαιωμάτων της κάθε νόμιμο μέσο εναντίον οιουδήποτε, είτε αυτός είναι Εισαγγελέας, είτε τακτικός Δικαστής.

Αυτονόητο είναι και εύκολο να το αντιληφθεί ο οιοσδήποτε, μετά την ανάγνωση του συγκεκριμένου δικογράφου, ότι θα ακολουθήσουν μηνύσεις και αγωγές εναντίον όλων όσοι παρανόμησαν και την κατέστησαν κατηγορούμενη με κωμικού επιστημονικού περιεχομένου γνωμοδοτήσεις και παραστάσεις σε καθημερινές πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές εκπομπές ιατροδικαστών που ούτε μια νεκροψία-νεκροτομή έχουν διενεργήσει, εναντίον ιατροδικαστών που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε Ελληνικές Ιατρικές Σχολές και τελείωσαν ιατρικές σχολές αμφισβητούμενης αξιοπιστίας στην Ιταλία, εναντίον παρουσιαστών και παρουσιαστριών που οικοδόμησαν την καριέρα και την οικονομική τους εκτόξευση στη δυστυχία της κας κατηγορουμένης, αλλά και εναντίον παθολογοανατόμων και καρδιολόγων, οι οποίοι σε συνεργασία με τους δήθεν κορυφαίους ιατροδικαστές της χώρας εφήρμοσαν ιατρικές μεθόδους και έρευνες που ουδέποτε μέχρι σήμερα σε ουδεμία παθολογοανατομική εξέταση εφαρμόστηκαν και οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται καν στους πίνακες των πραγματογνωμόνων της χώρας.

Τα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στην υπόθεση αυτή είναι πρωτοφανή και ανήκουστα, τα οποία τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας, όσο κι εμείς οι συνεργάτες του δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν, νομιμοποιώντας αυτού του είδους τις πρωτοφανείς και παράνομες συμπεριφορές από οιονδήποτε, οιαδήποτε θεσμική θέση κι αν κατέχει.

Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε με την αδιάκοπη ομαδική επιστημονική εργασία που από κοινού καταβάλλουμε επί ένα μήνα την προηγούμενη προκλητική υπερασπιστική ανεπάρκεια, την οποία η δυστυχής κα κατηγορουμένη βίωσε όλους αυτούς τους μήνες και παρά το ότι η αθωότητά της θα έπρεπε να έχει αναδειχτεί αυτεπαγγέλτως τόσο από τις Εισαγγελικές Αρχές, όσο και από τους δήθεν «κορυφαίους» αυτοδιορισθέντες ιατροδικαστές και τους ανεπαρκέστατους επιστημονικά συνεργάτες τους, τους οποίους αυθαίρετα εκείνοι επέλεξαν.

Υ.Γ. Εάν γνώριζαν όλοι αυτοί που παρανόμησαν εις βάρος της κας Σ.Π. ποιοί άλλοι πραγματικά κορυφαίοι καθηγητές της ιατροδικαστικής και ιατροδικαστές ασχολούνται αυτήν τη στιγμή με την τρομερή αυτή υπόθεση και σε ποιες επιστημονικές απόψεις έχουν καταλήξει και αναφερόμεθα σε ιατροδικαστικές προσωπικότητες που κόσμησαν τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες επί σαράντα έτη και οι οποίοι μελετούν αυτήν τη στιγμή και προσεγγίζουν επιστημονικά όλη αυτήν την πρωτοφανή για τα παγκόσμια ιατροδικαστικά δεδομένα υπόθεση, είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν χάσει τον ύπνο τους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση – «Με άρπαξε από τον λαιμό και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία και για εκδικητική πορνογραφία. Η 40χρονη κατήγγ...

Χαρίτσης: «Φοβικές οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς χαρακτήρισε «φοβικές» τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ...

Φόρτωση άρθρων...