Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: Χωρίς άδεια λειτουργούσαν οι δομές σε Βόνιτσα και Πωγωνιανή

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου». Χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας λειτουργούσαν  και οι δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Βόνιτσα και στην Πωγωνιανή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, φιλοξενώντας 45 ανηλίκους, ηλικίας 5 έως 18 ετών.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει η αποκάλυψη πως η δομή της Καλαμάτας λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές δίχως να υπάρχουν έγγραφα με τα στοιχεία τους, το πιστοποιητικό γεννήσεώς τους και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Ακόμα, ρεπορτάζ του MEGA αποκάλυψε μια απάνθρωπη τακτική της «Κιβωτού του Κόσμου» να διαχωρίζει τα αδέρφια μεταξύ τους, απαγορεύοντας κάθε επικοινωνία, έπειτα μεταξύ τους.

Ακόμα, δεν διευκόλυνε καμία διαδικασία αναδοχής ή υιοθεσίας, με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να διαμένουν στις δομές κατά μέσο όρο εφτά χρόνια.

Έρευνα και στη δομή της Χίου 

Μετά τα κεντρικά της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, έλεγχος της οικονομικής αστυνομίας γίνεται και στη δομή της ΜΚΟ στη Χίο. 

Δυο αυτοκίνητα της αστυνομίας βρέθηκαν στη δομή της Χίου και μετέφεραν φακέλους, σύμφωνα με την εκπομπή Tlive στον Alpha.

Τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου» έχουν μπει στο στόχαστρο, αφού τα ποσά που ακούγονται για τις δωρεές και τις χορηγίες φαίνονται αστρονομικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το 2017 έως το 2022 οι δωρεές και οι χορηγίες στην Κιβωτό του Κόσμου ξεπερνούν κατά πολύ τα 30 εκατομμύρια ευρώ και ίσως φτάνουν ακόμη και τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό μπορεί να φτάνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα από το 2007 έως το 2022.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...