Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Αναζωπύρωση στο Φρούριo της Φυλής στην Πάρνηθα – Τρείς ενεργές εστίες στην Βοιωτία

Ελλάδα

Μάχη με τις διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, δίνουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.

Μία νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 15:00 στο Φρούριo της Φυλής στην Πάρνηθα, η γενική εικόνα ωστόσο στα μέτωπα είναι καλύτερη σε Πάρνηθα και Βοιωτία. Ταυτόχρονα, η καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές είναι μεγάλες, με τις περιουσίες που χάθηκαν και με τα χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους.

Πριν λίγα λεπτά στο Μενίδι υπήρξε μια μικρή αναζωπύρωση σε ένα χωράφι κοντά σε σπίτια, στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Απευθείας βγήκαν έξω οι κάτοικοι, φανερά αναστατωμένοι, με κουβάδες και λάστιχα στα χέρια για να σβήσουν αυτή την μικρή εστία φωτιάς που είχε εμφανιστεί κοντά στα σπίτια τους. Ειδοποίησαν και ένα όχημα της Πυροσβεστικής, το οποίο έφτασε μετά από λίγα λεπτά και όλοι μαζί κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά. Κατανοούμε την ανησυχία τους.

Οι κάτοικοι όπως είναι φυσικό ακόμα δεν μπορούν να διαχειριστούν την καταστροφή που άφησε στις περιουσίες τους η τρομερή πυρκαγιά και είναι λογικό να είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι μπροστά σε μια νέα εστία φωτιάς.

Η επόμενη μέρα των καταστροφικών πυρκαγιών ανέδειξε το μέγεθος της καταστροφής όπως αυτή αποτυπώνεται σε καμένα σπίτια και οικήματα. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μάλιστα η καταγραφή των ζημιών, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, με μια από αυτές να συμβαίνει στην Πάρνηθα, στο Φρούριο της Φυλής. 

Παράλληλα, εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι ώστε να μην κινδυνεύσει ο δρυμός, όπου υπάρχει ένα πολύτιμο οικοσύστημα.

Φωτιά στην Βοιωτία

Παράλληλα, στην Βοιωτία, επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην κατάσβεση των διάσπαρτων εστιών μικρής έκτασης που βρίσκονται στο όρος του Ελικώνα, στη θέση Καπέλο, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από τον οικισμό Κυριάκι.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης από χθες το βράδυ έχουν καταφέρει να περιορίσουν την έκταση της εστίας ώστε να μην περάσει την κορυφογραμμή του Ελικώνα και πέσει στο ελατοδάσος προς τη Λιβαδειά.

Υπάρχουν ακόμη δύο εστίες στην περιοχή, μία εκ των οποίων στη θέση Λαζαρέϊκα, σε απόσταση περίπου τριών τεσσάρων χιλιομέτρων από το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και μία ακόμη μικρότερη εστία στην περιοχή Αγιά. Στα σημεία επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα.

Λόγω της διακύμανσης στην ένταση του ανέμου δεν υπάρχει εφησυχασμός, καθώς είναι υπαρκτός πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη Εβδομάδα με νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και μπόρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα από τη Δευτέρα 29 Απριλίου και πολλοί αγωνιούν για τον καιρό θα ταξιδέψουν αυτές τις μέρες, αλλά και με τι καιρό θα ψήσουν το Πάσχα. Ο μετεωρολόγος, Τάσ...

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Φόρτωση άρθρων...