Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Αναζωπύρωση στο μέτωπο της Λακωνίας

Ελλάδα

Σοβαρή αναζωπύρωση εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στο πύρινο μέτωπο της Λακωνίας.

Η αναζωπύρωση έγινε στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Λευκοχώματος – Δαφνί Λακωνίας, στην φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούσαν να σβήσουν και τις μικρές εστίες, ώστε να περιορίσουν τις πιθανότητες αναζωπυρώσεων.

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συντονιστικό, στο δημοτικό κατάστημα του Δαφνίου, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας κ. Γόντικα τον αστυνομικό διευθυντή κ. Τσιγαριδη , τον δήμαρχο Ευρωτα κ. Βερδο και άλλους φορείς όπου έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης ενώ συζητήθηκαν και οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικες συνθήκες, που θα επικρατήσουν στην Πελοπόννησο τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η φωτιά που καίει από την Τετάρτη, έχει κάνει στάχτη περίπου 3.500 με 4.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, με σημαντικές ζημιές κυρίως σε ελαιόδεντρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μηχανική βλάβη στο καταμαράν «power jet» στο λιμάνι του Ηρακλείου – Απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Απαγορεύτηκε, λόγω μηχανικής βλάβης, ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού καταμαράν power jet σημαίας Κύπρου από το λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο ...

Φόρτωση άρθρων...