Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ανδρέας Βαγγόπουλος για Πέτρο Φιλιππίδη: Θέλει να προκαλέσει τον οίκτο δικαστών και ενόρκων

Εν όψει της εισαγγελικής πρότασης για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Ανδρέας Βαγγόπουλος συνήγορος της πολιτικής αγωγής που εκπροσωπεί την τρίτη ηθοποιό που τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού, μίλησε στο Evia on Line και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την τακτική της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

karapa_mari

Της Μαρίας Καράπα

Μαρία Καράπα: Κ. Βαγγόπουλε λίγες ώρες απέμειναν μέχρι την πρόταση της εισαγγελέως για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πως θα χαρακτηρίζατε τη στάση του εν γένει αλλά κυρίως τα λεγομένά του στην απολογία του.

Ανδρέας Βαγγόπουλος: Κ. Καραπα, έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την στιγμή που ξεκίνησε η Δίκη που θα την χαρακτήριζα εμβληματική. Παρακολουθήσαμε όλο αυτό το διάστημα από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της υπεράσπισης να παρουσιάσει ως πολύ άρρωστο τον κατηγορούμενο. Ευτυχώς για εκείνον και για εμάς -γιατί τον θέλουμε υγιή και όρθιο-είναι μια χαρά περπατάει κιόλας. Είναι ηλίου φαεινότερο ακόμα και στον πιο αδαή περί των νομικών συμπολίτη μας ότι έχει περιέλθει σε δεινή θέση ο κατηγορούμενος. Περιμέναμε να λάβουμε απαντήσεις στην απολογία του αλλά δεν πήραμε καμία. Αντιθέτως γίναμε μάρτυρες ενός ακατάληπτου πολλές φορές λογυδρίου.

Μ.Κ.: Εσείς έχετε εντολέα την τρίτη κοπέλα που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού μέσα στο αυτοκίνητο.

Α. Β.: Ακριβώς. Όσον αφορά την εντολέα μου στην απολογία του δεν έκανε καμία αναφορά πέραν του γεγονότος ότι υπήρξε μια συναινετική πράξη-συνεύρεση χωρίς να αναφέρει πράξη. Έκανε δε έντονη επίκληση στο συναίσθημα για να προκαλέσει τον οίκτο και την συγκίνηση κυρίως των ενόρκων της κοινωνίας αλλά και των τακτικών δικαστών.

Μ.Κ.: Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη κάνει λόγο για εθελόντριες που στόχο είχαν τη δημιουργία κακουργηματικής κατηγορίας.

Α.Β.: Αυτά που λέει ο έγκριτος κατά τα άλλα συνάδελφος αποτελούν μια ακόμα προσβλητική συμπεριφορά προς τις κοπέλες. Ρώτησε κάποιος τις καταγγέλλουσες για το κόστος το ψυχικό και οικογενειακό; Όσον αφορά την τρίτη την εντολέα μου σας ενημερώνω ότι είναι άνεργη τρία χρόνια. Ποια δημοσιότητα επεδίωκε; Κανείς δεν την γνωρίζει. Οι κοπέλες είχαν το θάρρος να φέρουν το βάρος της καταγγελίας.

Μ.Κ.: Σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται;

Α.Β.: Θα σας απαντήσω γενικά αλλά κυρίως για την εντολέα μου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασία κατέρρευσε. Ήταν κάποιες φορές που μου έλεγε να κάνει πίσω. Βεβαίως υπήρξε μια τακτική εκφοβισμού και απαξίας από τούς συνηγόρους του κατηγορουμένου. Ο κ. Δημητρακόπουλος λέει ότι τις βλέπει μια χαρά στο ακροατήριο. Αν είναι δυνατόν. Έκανε μάλιστα υποδείξεις για το τι πρέπει να αποφασίσει η δικαιοσύνη. Εγώ δεν είμαι ικανός να κάνω υποδείξεις στην δικαιοσύνη. Τι αποφάσεις δεν τις βγάζουμε εμείς. Ο ρόλος μας είναι να συνεισφέρουμε στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Μ.Κ.: Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι η κατηγορία στήθηκε σε ένα δικηγορικό γραφείο.

Α.Β.: Αν είναι δυνατόν. Ντροπή. Έρχεται η ώρα της κρίσης. Η δικαιοσύνη είναι η μόνη που αποφασίζει. Έχουμε σε πρώτο στάδιο την πρόταση της εισαγγελέως που αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον. Οψόμεθα.

Πηγή: eviaonline.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...