Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Άνω Λιόσια: 31χρονος έκλεβε χρήματα και αντικείμενα γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία

Θύματα ενός 31χρονου έπεσαν γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ασθενείς. Ο 31χρονος συνελήφθη στα Άνω Λιόσια και κατηγορείται ότι διέπραττε κλοπές από χώρους δημοσίων νοσοκομείων της Αττικής, που εφημέρευαν.

Ο 31χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στα Άνω Λιόσια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και κατηγορείται για κλοπές από χώρους δημόσιων νοσοκομείων κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, απάτη με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και στέρηση ικανότητας οδήγησης.

Οι αστυνομικοί που διερευνούσαν υποθέσεις κλοπών από χώρους δημόσιων νοσοκομείων, ταυτοποίησαν την εγκληματική δράση του 31χρονου και τον εντόπισαν να κινείται με αυτοκίνητο στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος μετέβαινε με το αυτοκίνητο του σε εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής κατά τις απογευματινές ή πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό την κλοπή.

Εκμεταλλευόμενος την κοσμοσυρροή και την κινητικότητα των γιατρών, εισέβαλε στα γραφεία και σε χώρους ανάπαυσης και σύσκεψης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

Όταν απουσίαζε το προσωπικό απ’ αυτούς τους χώρους, παραβίαζε φωριαμούς, ερμάρια και ντουλάπια και στη συνέχεια αφαιρούσε χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και τραπεζικές κάρτες.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τις κλεμμένες κάρτες αγόραζε προϊόντα και έβαζε καύσιμα στο αυτοκίνητό του, μέσω ανέπαφων συναλλαγών.

Όπως έχει προκύψει μέχρι στιγμής, έχει διαπράξει δέκα κλοπές από νοσοκομεία της Αττικής. Ο δράστης δεν είχε διστάσει να κλέψει προσωπικά αντικείμενα από δωμάτια δύο νοσηλευόμενων, λειτουργώντας με την ίδια μέθοδο.

Επίσης, η Αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση του αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του. Ο 31χρονος είναι παλιός γνώριμος της Αστυνομίας, καθώς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε διαπράξει κι άλλα παρόμοια αδικήματα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα έπειτα από επίθεση σκύλων σε χώρο στάθμευσης

Άγρια επίθεση από σκυλιά δέχθηκε γυναίκα στη Ραφήνα το πρωί της Τετάρτης. Η επίθεση έγινε στον χώρο στάθμευσης της οδού Μάντικα. Τα ζώα προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στη γυναίκα, μ...

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Φόρτωση άρθρων...