Κυριακή
26 Μαΐου 2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού

Ελλάδα

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα (16.10.2023) ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού  ταυτόχρονα με την φθινοπωρινή έξαρση σε κρούσματα, νοσηλείες και διασωληνώσεις από τη νόσο COVID-19.

Ο εμβολιασμός των πολιτών κατά του κορωνοϊού για την περίοδο 2023-2024, γίνεται με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο ΧΒΒ.1.5. της εταιρείας Pfizer/BioNTech, από το οποίο η Ελλάδα έχει παραλάβει 1,6 εκατ. δόσεις, ενώ δεν έχουν παραληφθεί προς το παρόν εμβόλια της εταιρείας Moderna, αλλά και της εταιρείας Novavax.

Ποιοι χρειάζονται το εμβόλιο κατά σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει για την χρονική περίοδο 2023/24, τον εμβολιασμό των ατόμων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο και θάνατο.

Συγκεκριμένα:

  • Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
  • Άτομα ηλικίας 6 μηνών έως 59 ετών με υποκείμενα νοσήματα και καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου
  • Άτομα με ανοσοκαταστολή
  • Έγκυες γυναίκες
  • Επαγγελματίες υγείας

Πέρα από τις ομάδες για τις οποίες συστήνεται ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, μπορεί οποιoσδήποτε πολίτης επιθυμεί να εμβολιαστεί, κλείνοντας ραντεβού, καθώς δυνητικά δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες.

Άρα, και τα υγιή άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, μπορούν να εμβολιαστούν, εφόσον το επιλέξουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη αρχαιοκάπηλων: Αστυνομικός υποδύθηκε τον αγοραστή – Σπάνιο χρυσό νόμισμα και Κούρος στην κατοχή τους

Το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος συνεχίζοντας τις δράσεις του για...

Φόρτωση άρθρων...