Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Άνοιξαν νωρίτερα ο Κηφισός και Παραλιακή - Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες λόγω κακοκαιρίας

Άνοιξε και η παραλιακή λεωφόρος Ποσεισώνος λίγο μετά τις 6 το πρωί - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με ένα ακόμη πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται από χθες αντιμέτωπη η Αττική, αλλά και αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» είχε ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές της Αθήνας (Αμπελόκηποι, Περιστέρι, δήμος Υμηττού – Δάφνης) να πέσουν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε ελάχιστες ώρες, προκαλώντας σκηνές χάους ακόμη και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Η σφοδρότητα του φαινομένου στην Αττική οδήγησε στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 03:00 χθες τα ξημερώματα μέχρι τις 06:00 σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ από τη μία μετά τα μεσάνυχτα χθες μέχρι στις 8:00 σήμερα το πρωί, απαγορεύτηκε η διέλευση όλων των Ι.Χ. οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

Ωστόσο λίγο μετά τις 6 το πρωί άνοιξαν και ο Κηφισός και η Παραλιακή για τα οχήματα, νωρίτερα από τις 8:00 που ήταν προγραμματισμένο.

Μετρό, Τραμ και λεωφορεία

Αναφορικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς στην Αττική, οι συρμοί του τραμ θα παραμείνουν στο Αμαξοστάσιο ως τις 8 το πρωί σήμερα, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της Γραμμής. Αντίθετα, οι Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό λειτουργούν κανονικά. Κανονικά θα κινηθούν και τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, με εξαίρεση τα τμήματα της Λεωφόρο Κηφισού και της Παραλιακής, για τις ώρες που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Στάση» στο Δημόσιο και δικαστήρια

Παράλληλα, κλειστές παραμένουν σήμερα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανοιχτές, επίσης, θα παραμείνουν σήμερα όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Αντίθετα, αναστέλλονται για τη σημερινή ημέρα οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Αττικής, με εξαίρεση τις υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Κλειστή η επαρχιακή οδός Μεγάρων – Αλεποχωρίου

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα μέχρι τώρα.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου, λόγω συσσώρευσης υδάτων, στο ρεύμα προς Αλεποχώρι.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την οδό Λαυρίου έως την οδό Σπάτων.

Φαρμακεία: Πώς θα λειτουργήσουν λόγω της κακοκαιρίας 

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ του Νομού Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των φαρμακείων του Οργανισμού, σύμφωνα με Απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. για έκτακτα μόνον περιστατικά τα ακόλουθα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ:

- Αμπελοκήπων (Λεωφόρο Αλεξάνδρας 175), τηλ επικοινωνίας 2106412135

- Ομόνοιας (Αγίου Κωνσταντινου 16) , τηλ επικοινωνίας 2105213685-686

- Κεντρικό (Απόστολου Παύλου 12, Μαρούσι), τηλ επικοινωνίας 2108110686

Διακοπές ρεύματος στην Ελευσίνα 

Σε ένα τμήμα της Ελευσίνας περιορίζονται αυτήν την ώρα οι διακοπές ρεύματος. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, η βλάβη, θα αποκατασταθεί σύντομα.

Χθες, σημειώθηκαν διακοπές στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα, το Κορωπί και την περιοχή του Ρέντη που αποκαταστάθηκαν με την παρέμβαση συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία παραμένουν σε επιφυλακή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυξημένη η φετινή παραγωγή ελαιολάδου: Υποχωρεί σταδιακά η τιμή του παραγωγού, πότε θα φτάσει στο ράφι

Αισιόδοξες είναι οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις αναφορικά με την εφετινή παραγωγή ελαιολάδου στη χώρα μας, αν και ασφαλέστερα συμπεράσματα θα μπορέσουν να βγουν μετά από περίπου ένα μήνα...

Εντυπωσιακά πλάνα: Τα ακροβατικά των «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας στον αττικό ουρανό

Αεροπορική επίδειξη στο Παλαιό Φάληρο στο ύψος του Φλοίσβου, από το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας διέσχισαν τον Αττικό ουρανό. Πρόκειται για...

Φόρτωση άρθρων...