Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Αντιδράσεις κατά του δήμου Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων από τα Τέμπη

Ελλάδα

Επίθεση από αρκετούς χρήστες του Χ, ανάμεσά τους και γνωστά τρολ, δέχθηκε ο Χάρης Δούκας μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει συνεργεία του δήμου Αθηναίων να σβήνουν από το πεζοδρόμιο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που είχαν γράψει με κόκκινη μπογιά διαδηλωτές κατά την χθεσινή πορεία, έναν χρόνο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.

Όπως διευκρινίζει σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, το συνεργείο κάλεσε ο φρούραρχος της Βουλής δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη»

Η δήλωση της κυρίας Μπέη

Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.

Δείτε ορισμένα από τα tweets

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόρεια Ήπειρος: Συνελήφθη ο δολοφόνος του ηλικιωμένου ζευγαριού Ελλήνων στη Δρόπολη -69χρονος συγχωριανός τους ο δράστης

Στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας βρίσκεται ο δολοφόνος των δύο ηλικιωμένων Ελλήνων, του 80χρονου Κώστα και της 84χρονης Κλεονίκης Ηλία, στο χωριό Βόδριστα της Δρόπολης, στη Βόρει...

Σκόπελος: Τραυματίστηκε 63χρονη μετά από πτώση

Τραυματίστηκε μετά από πτώση μια 63χρονη γυναίκα από την Σκόπελο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί από το λιμάνι της Σκοπέλου στο Βόλο, καθώς ήταν επιβεβλημένη η μεταφορά τ...

Φόρτωση άρθρων...