Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Αντώνης Συκάρης: Απεγκλωβίστηκε μετά από ένα μήνα η σορός του ορειβάτη

Ο Αντώνης Συκάρης έχασε τη ζωή του στις τις 12 Απριλίου, ενώ κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια. Η σορός του παρέμενε εκεί, καθώς καμία αποστολή από όσες είχαν γίνει για να την πάρουν και να την μεταφέρουν στην Ελλάδα, δεν ήταν επιτυχημένη.

Μέχρι σήμερα, που η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, κατάφερε να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη Σύκαρη μέχρι το Base Camp του Νταουλαγκίρι.

Επόμενο βήμα είναι η αερομεταφορά της σορού στο Νεπάλ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού της σορού που αναμένεται να διαρκέσουν 2 έως 3 εβδομάδες, αναφέρει η οικογένειά του.

 

Η ανάρτηση της οικογένειας 

Μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε από το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

 

sikaris

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Πέντε δικαστές απολύθηκαν από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. Αντίθετα, οι αρεοπαγίτες έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους...

Απεργία την 1η Μαΐου σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό

Απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς για την Τετάρτη 1η Μαΐου, συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς...

Φόρτωση άρθρων...