Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

«Απόβαση» τουριστών στο κέντρο της Αθήνας για το ελληνικό Πάσχα

Πόλος έλξης η Ελλάδα για χιλιάδες τουρίστες που την προτίμησαν για να απολαύσουν τα έθιμα του ελληνικού Πάσχα.

Η Αθήνα παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις τους, με τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου να είναι γεμάτη τις προηγούμενες ημέρες, τόσο για να δουν την Ακρόπολη όσο και για να επισκεφθούν το μουσείο.

«Αγαπώ την Ελλάδα, αυτό ήταν το όνειρο της ζωής μου, ο γιος μου με έφερε εδώ, ονειρευόμουν να έρθω εδώ από τα δεκαπέντε μου», είπε ένας ξένος τουρίστας.

Αγκαλιά με τη φωτογραφική μηχανή τους στο χέρι, απαθανατίζουν τις στιγμές τους μπροστά από τον Παρθενώνα, ενώ άλλοι ψάχνουν τα μνημεία και τα ωραιότερα στέκια με τη βοήθεια του χάρτη.

Οι περισσότεροι εκδρομείς δεν έχουν επιστρέψει ακόμα και οι μόνοι που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας είναι τουρίστες από κάθε γωνία του πλανήτη.

«Αγαπάμε την Ελλάδα, είμαστε εδώ εφτά ημέρες, είδαμε νησιά και τώρα είμαστε στην Αθήνα. Υπέροχη κουλτούρα, απολαμβάνουμε την πόλη».

Πολλοί μάλιστα διάλεξαν αυτήν την περίοδο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και να επισκεφθούν χωρίς πολυκοσμία τα ελληνικά νησιά.

Η Χάιντι Κλουμ ψηφίζει Ελλάδα

Ακόμη και η Χάιντι Κλουμ, το διάσημο μοντέλο, γιόρτασε το Πάσχα αλά ελληνικά παίρνοντας μέρος στη μάχη του τσουγκρίσματος των κόκκινων αυγών.

«Τόσο όμορφα και το φαγητό είναι υπέροχο. Η κουζίνα είναι φανταστική εδώ».

Η καλύτερη ανάμνηση πάντως που θα μείνει στους περισσότερους τουρίστες, όπως είπαν, είναι η παραδοσιακή κουζίνα και ο περίπατος στην Πλάκα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε απεργιακό «πυρετό» η χώρα την Τετάρτη: Ποιοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις

Σε «απεργιακό κλοιό» θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ). Στην απεργία που έχει ...

Πειραιάς: Συνελήφθη ο εργολάβος του κτηρίου που κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον 31χρονο αστυνομικό

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του εργολάβου του κτηρίου που κατέρρευσε το πρωί στον Πειραιά. Ο εργολάβος του κτηρίου, που τα χαλάσματά του καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυν...

Φόρτωση άρθρων...