Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Ελλάδα

«Παραλύει» σήμερα, Τετάρτη (17.04.24) η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ, με το κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 11 το πρωί να είναι απροσπέλαστο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος εν μέσω της απεργίας. Για τις 5 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί μετέβησαν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργάνωσαν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Την ίδια ώρα, πέντε συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από εργαζόμενους, φορείς, σωματεία και συνδικάτα, με αιτήματα αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λόγω της απεργίας θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Οι οδηγοί παρακαλούνται από την Αστυνομία να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Φόρτωση άρθρων...