Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΑΠΘ: Εισαγγελική εντολή για επείγουσα έρευνα σχετικά με τις καταλήψεις

Εντολή για επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις καταλήψεις που συνεχίζονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά και τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό φοιτητή που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Η έρευνα του εισαγγελέα ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη βάζει στο κάδρο τόσο εκείνους που μετέχουν και οργανώνουν τις καταλήψεις στο ΑΠΘ, όσο και τις πρυτανικές αρχές και τα αρμόδια όργανα σχετικά με τις ενέργειές τους για την αποτροπή των καταλήψεων, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Η εντολή για διερεύνηση αδικημάτων, που διώκονται αυτεπάγγελτα, αφορά κατά περίπτωση τα εξής: διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία), παράνομη βία (κατά συρροή και κατά συναυτουργία), επικίνδυνη σωματική βλάβη (κατά συρροή και κατά συναυτουργία) και παράβαση καθήκοντος.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία, με την εποπτεία του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Τράπεζες: Πότε κλείνουν λόγω Πάσχα - Τι προβλέπεται για μισθοδοσία και πληρωμές

Κλείνουν για έξι μέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεασθεί από αυτές τις τροποποιήσεις, ...

Φόρτωση άρθρων...