Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Αρσάκειο: «Οι νταήδες γύρισαν στο σχολείο με ειρωνεία»

Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών σχετικά με το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο Ψυχικού έχουν μπει και παλαιότερα σκηνικά που έχουν καταγγελθεί.

Όπως αποκαλύπτεται, η περίπτωση του 15χρονου δεν είναι η μοναδική, καθώς και στο παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά, τα οποία μάλλον «μπήκαν κάτω από το χαλί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου, η Διεύθυνση πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος.

Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους. Παράλληλα θα διεξαχθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Οι ανήλικοι νταήδες «γύρισαν με θράσος στο σχολείο»

Μητέρα μαθητή του Αρσακείου, μιλώντας στο MEGA, είπε πως τα παιδιά που έκαναν bullying στον μαθητή γύρισαν στην τάξη γελώντας και με ειρωνεία.

«Κάποια δείχνουν μία μεταμέλεια, κάποια δείχνουν μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή "γελάς ακόμα" σε έναν από τους δύο, είπε "ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω". Και συνέχιζαν να κάνουν πλάκα μεταξύ τους. Το θέμα είναι ότι και που γύρισαν, κι αν πέρασαν την όποια διαδικασία, δεν ξέρω ανακριτική, οτιδήποτε, γύρισαν με θράσος. Αυτό καταλαβαίνω», είπε.

«Διακρίνω ότι έχουν τελεστεί σοβαρά ποινικά αδικήματα όχι μόνο από τους δράστες, αλλά και από το σχολείο», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, ο οποίος πρόκειται να ερευνήσει την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ίλιον: Αρπαγή 4 παιδιών με απειλές και μαχαίρι από τη μητέρα τους - «Τα πήρε με μαφιόζικο τρόπο»

Νέες συγκλονιστικές πληροφορίες αναφορικά με την υπόθεση αρπαγής 4 παιδιών από χώρο παιδικής προστασίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Γιαννόπουλος,...

Παγκράτι: Ληστεία με πριόνι σε περίπτερο - Ο υπάλληλος παραιτήθηκε μετά το σοκ (βίντεο)

Στόχος ληστείας έγινε πριν από δύο ημέρες περίπετρο στο Παγκράτι με τον δράστη να απειλεί τον υπάλληλο με πριόνι που κρατούσε στα χέρια του. Όπως φαίνεται στο βίντεο από κάμερα ...

Φόρτωση άρθρων...