Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Άρτα: Θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου τα αίτια θανάτου του βρέφους

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του βρέφους που έχασε τη ζωή του στην Άρτα.

H σορός του 5,5 μηνών βρέφους, έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου διεξάγεται η νεκροψία – νεκροτομή, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του μωρού καθώς και την ώρα που συνέβη το μοιραίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι η έλλειψη οξυγόνου και η θερμοπληξία, τα δύο αίτια που οδήγησαν στον θάνατο το βρέφος. Αναμένεται να διεξαχθούν κι άλλες εξετάσεις στο μωρό.

Τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν, αφού ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Live News" του MEGA.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Τρίτης ο 37χρονος πατέρας πήρε το κοριτσάκι περίπου στις 7 για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Για άγνωστο λόγο εκείνος δεν το έπραξε. Στάθμευσε το αυτοκίνητο του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, πήρε το υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

Το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το βρέφος ήταν σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται πολίτες, αλλά είχε φιμέ τζάμια.

Όταν η 27χρονη μητέρα του μόλις 5,5 μηνών βρέφους κάλεσε τον 37χρονο σύζυγό της για να ρωτήσει γιατί δεν πήγε το παιδί στο βρεφονηπιακό σταθμό, κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί, ωστόσο δεν περίμεναν την τραγική κατάληξη που θα είχε.

«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο» ήταν η απάντηση του πατέρα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος.
Όταν επέστρεψε στο όχημα που είχε αφήσει το παιδί του, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στίγκας: Υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν – Ναι στην Πρόταση Δυσπιστίας

Οι Σπαρτιάτες θα υπερψηφίσουν την Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Στίγκας. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κατ...

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Φόρτωση άρθρων...