Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αστυπάλαια: Φωτιά την ώρα της Θείας Λειτουργίας - Σοβαρές ζημιές στην Παναγία Πορταΐτισσα (Eικόνες)

Ελλάδα

Μεγάλης έκτασης ζημιές προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην μεγάλη ενοριακή Εκκλησία της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Αστυπάλαια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα της Θείας Λειτουργίας από κερί κοντά στο παγκάρι που ακούμπησε σε ύφασμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των πιστών που αποκαθήλωσαν τις Ιερές εικόνες και τις έσωσαν, ενω στο σημείο έσπευσε και το το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας (SEPPA) με 4 εθελοντές και ενα όχημα.

Ζημιές υπέστη ιδιαίτερα στο πρόσωπο η εφέστια εικόνα του νησιού Παναγία η Πορταΐτισσα, ενώ το ασημένιο της “πουκάμισο” από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν υπέστη και αυτό ζημιές.

Χάρις και στην άμεση επέμβαση των εθελοντών η φωτιά τέθηκε το μεσημέρι υπο έλεγχο. Τις επόμενες ώρες αναμένεται κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω για να πραγματοποιήσει αυτοψία.

Δείτε εικόνες

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Φονικό στο Μαρούσι: Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο κέντρο - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το φονικό που έγινε στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο. Ο δράστης του φονι...

Φόρτωση άρθρων...