Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Αθήνα: Υπό έλεγχο η φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Αιόλου (Videos&Photos)

Ελλάδα

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο της οδού Αιόλου.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 21 πυροσβέστες με εφτά οχήματα και βασικό μέλημα ήταν να σβηστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί σε γειτονικά κτίρια.

Οι πυροσβέστες έδωσαν «μάχη» για να την θέσουν υπό έλεγχο ενώ αντιμετώπισαν δυσκολίες λόγω του ότι το κτίριο βρίσκεται σε στενό δρομάκι και επίσης υπήρχε κίνδυνος καταρρεύσεων λόγω της παλαιότητας του κτιρίου.

Ακόμα η ατμόσφαιρα στο κέντρο είναι αποπνικτική.

Κάτω από το φλεγόμενο κτίριο υπάρχει ξενοδοχείο και σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που διέμεναν σε αυτό, από το πρωί οι πυροσβεστικές δυνάμεις τους ζήτησαν να το εκκενώσουν και να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς είναι πολύ επικίνδυνο αφού πέφτουν κομμάτια.

Η στέγη του φλεγόμενου κτιρίου κατέρρευσε, ενώ ζημιές υπέστη και ένα μαγαζί με μεξικάνικο φαγητό.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ θα ελεγχθεί και η στατικότητα της οικοδομής.

Από την πλατεία Συντάγματος μέχρι την οδό Καραγιώργη Σερβίας ο δρόμος παραμένει κλειστός. Το ανακριτικό τμήμα του πυροσβεστικού σώματος, ερευνά τα αίτια της φωτιάς. Μαρτυρίες αναφέρουν πως στον όροφο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, μπαινόβγαιναν άστεγοι και τοξικομανείς.

<div style="position:relative;padding-bottom:56.25%;">   <iframe     style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;"     allow="fullscreen; accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; payment"     allowfullscreen     frameborder="0"     scrolling="no"     loading="lazy"     referrerpolicy="unsafe-url"     src="https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lfkq9jrx&playlistId=v-cs4qvqldgb9t"   ></iframe> </div><di
https://www.lykavitos.gr/news/greece/athina-fotia-se-egkataleleimmeno-ktirio-stin-aiolou-photos

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ: «Παρουσίαση πρότασης για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική»

Εκδήλωση με θέμα «Πρόταση ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συν...

Ανησυχία των μετεωρολόγων για την Θεσσαλία - Οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο»

«Καμπανάκι» κρούουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ νερό το οποίο αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες....

Φόρτωση άρθρων...