Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Αττική: Έρχεται και νέο κύμα χιονοπτώσεων ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (χάρτης)

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Barbara». Νέο κύμα χιονοπτώσεων σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής αναμένονται από το βράδυ.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι παροδικές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται από σήμερα το πρωί, από τις βραδινές ώρες της Τρίτης και κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης θα ενταθούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική), της Εύβοιας και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου δίνοντας νέα ύψη χιονιού σε αυτές τις περιοχές.

Στον παρακάτω χάρτη, εμφανίζεται το νέο εκτιμώμενο ύψος χιονιού σε Αττική, Εύβοια και τις υπόλοιπες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, αλλά και τμήματος της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr,  το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης.

Τα νέα εκτιμώμενα ύψη χιονιού θα προστεθούν στις περιοχές, όπου ήδη υπάρχει χιονόστρωση.

Αττική: Έρχεται και νέο κύμα χιονοπτώσεων ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο

Αναλυτικά:

–  Σε ορισμένες πεδινές περιοχές της Αττικής, το νέο ύψος του χιονιού υπολογίζεται έως τα 10 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 20-30 εκατοστά. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, αλλά υπολογίζεται να είναι κάτω από 5 εκατοστά χιονιού. Πιθανότητες για περιορισμένη χιονόστρωση υπάρχει και στα νοτιοανατολικά τμήματα του νομού.

– Στη Βόρεια Εύβοια και την Μαγνησία, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 20 – 40 εκατοστά χιονιού, ενώ χιονοστρώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

– Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε περιοχές της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 – 30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10 – 20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Χάρτης: Το εκτιμώμενο ύψος χιονιού στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο για το διήμερο Τρίτης 07/02 και Τετάρτης 08/02 (μωβ αποχρώσεις), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. 

Η ακριβής πρόγνωση για το χωρικό και χρονικό προσδιορισμό των ισχυρών χιονοπτώσεων δεν είναι πάντα εύκολη και απαιτείται συνεχής μελέτη των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων.

Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ - Χιόνια μέχρι το απόγευμα στην Αττική

Νωρίτερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που αναφέρονται στην εξέλιξη του καιρού για την Τρίτη (07/02/2023) και την Τετάρτη (08/02/2023):

Πιο αναλυτικά:

Α) Για σήμερα Τρίτη (07/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Β) Για αύριο Τετάρτη (08/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καλαμαριά: 54χρονος «ταμπουρώθηκε» στο σπίτι με όμηρο τη σύντροφό του, την οποία πριν είχε χτυπήσει

Ένας 54χρονος «ταμπουρώθηκε» στο διαμέρισμά του κρατώντας σε καθεστώς ομηρίας την 52χρονη σύντροφό του, όταν μετά από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη γ...

Φόρτωση άρθρων...