Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Αυξημένη κίνηση στο τελωνείο του Προμαχώνα- Επιστρέφουν Θεσσαλονικείς και τουρίστες από τα Βαλκάνια

Ελλάδα

Αυξημένη ήταν η κίνηση το φετινό καλοκαίρι στο τελωνείο του Προμαχώνα. Πολλοί Βαλκάνιοι επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, ενώ και η αγορά εξοχικών κατοικιών τα τελευταία χρόνια σε Χαλκιδική και Καβάλα συνέβαλε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Χθες, Σάββατο (2/09) καταγράφηκε η μεγαλύτερη κίνηση, καθώς 80.000 και πλέον τουρίστες πέρασαν τα σύνορα, ενώ και σήμερα η κίνηση παραμένει αυξημένη και οι ελληνικές και βουλγαρικές αρχές έχουν παραχωρήσει και τέταρτη γραμμή -για την κυκλοφορία-για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που περνά τα σύνορα, στον Προμαχώνα. Κατά διαστήματα μάλιστα δημιουργούνται μεγάλες ουρές.

Βούλγαροι και Ρουμάνοι που ολοκλήρωσαν τις διακοπές τους επί ελληνικού εδάφους επιστρέφουν στις πατρίδες τους, αλλά αυξημένη είναι η κίνηση και από Βουλγαρία προς Ελλάδα, καθώς από 1η Σεπτεμβρίου έχουν ξεκινήσει προσφορές για φθηνά πακέτα διακοπών, ενώ την προσεχή Τετάρτη στη Βουλγαρία είναι ημέρα αργίας και πολλοί το συνδυάζουν για τις διακοπές τους.

Παράλληλα η χώρα θα είναι η τιμώμενη στην 87η ΔΕΘ και έτσι αναμένεται αρκετή κίνηση καθ’ όλη την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Επεκτείνονται σε καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιά τα προγράμματα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου

Το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Προλαμβάνω» παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Βασίλη και Ελίζας» Γουλανδρή, παρουσία του ...

Φόρτωση άρθρων...