Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Αυστραλία: Drone κατέγραψε μεγάλο λευκό καρχαρία κοντά σε παραλία

Ελλάδα
Το 2020 καταγράφηκε ασυνήθιστα υψηλός αριθμός επιθέσεων καρχαριών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το BBC. Η Αυστραλία είναι γνωστή και για τους καρχαρίες που φιλοξενεί στα νερά της.

Αν και απαιτείται μεγαλύτερη αξιολόγηση στοιχείων, η αύξηση αυτή θα μπορούσε να οφείλεται στον αυξημένο αριθμό φαλαινών που μετανάστευσαν ανοικτά της Αυστραλίας.

Ο φωτογράφος Jason Iggleden κατέγραψε με το drone του έναν μεγάλο λευκό καρχαρία στο Sussex Inlet, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Μάλιστα, προειδοποίησε το κοινό, ιδίως τους λάτρεις του σερφ, να αποφύγουν τη συγκεκριμένη παραλία.

Ο λευκός καρχαρίας είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς.

Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των έξι μέτρων και θεωρείται το μεγαλύτερο γνωστό αρπακτικό ψάρι.

Η ταχύτητα που αναπτύσσει στην κολύμβηση μπορεί να φτάσει τα 56 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ο λευκός καρχαρίας τρέφεται με ποικιλία άλλων θαλάσσιων ζώων.

Απ' όλα τα είδη καρχαριών, ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι υπεύθυνος για τις περισσότερες καταγεγραμμένες επιθέσεις σε ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρόμος για τρεις ηλικιωμένους στη Δόριζα Αρκαδίας - Σκοπιανός και Αλβανός τους έδεσαν, τους ξυλοκόπησαν και τους λήστεψαν

Θύματα αδίστακτων ληστών έπεσαν τρεις ηλικιωμένοι στην Αρκαδία. Ένας Σκοπιανός, ο οποίος ήταν αδειούχος των φυλακών Χανίων που δεν επέστρεψε στη φυλακή, και ο Αλβανός συνεργός τ...

Φόρτωση άρθρων...