Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Bαριές κατηγορίες σε βάρος όλων των χούλιγκαν - Διώκονται για κακουργήματα

Στη δίωξη περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου. Το συγκεκριμένο αδίκημα προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές.

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οι συλληφθέντες στα άγρια επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, προκειμένου να απολογηθούν στις δικαστικές Αρχές. Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι συλληφθέντες είναι Κροάτες.

Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής των συλληφθέντων ακούστηκαν και κάποιες φωνές διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίες. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει μόνο κακουργηματικές κατηγορίες, με βασικότερη αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

* εγκληματική οργάνωση (κακούργημα),

* ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα),

* έκρηξη (κακούργημα)

* κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα),

* διατάραξη κοινής ειρήνης,

* επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή,

* φθορά ξένης ιδιοκτησίας,

* βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου),

* παράνομη οπλοφορία,

Από εκεί και πέρα, αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για τους συλληφθέντες, αυτοί θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή σε άλλο κτίριο, στο κτίριο 9, προκειμένου να πάρουν προθεσμία ώστε να απολογηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η μεταγωγή τους από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έγινε κατά ομάδες, ενώ στην Ευελπίδων έφθασαν και οι πέντε Κροάτες που συνελήφθησαν χθες το βράδυ από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Οι ίδιοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν για το Μπάρι της Ιταλίας. Στη συνέχεια παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές. Οι πέντε μεταξύ άλλων δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα χωρίς να αποσαφηνίζουν την διάρκεια αυτών και χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Στο μεταξύ, συνελήφθη και ο 19χρονος Κροάτης ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και εντοπίστηκε στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, αφού προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στα επεισόδια, ενώ κατά τη διάρκεια τη νύχτας μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Συνολικά 104 είναι οι συλληφθέντες, βάσει της ανακοίνωσης της αστυνομίας. Από αυτούς, οι 103 που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Από τους συλληφθέντες οι 94 είναι Κροάτες και οι 6 Έλληνες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...