Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Blue Horizon: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος

Ελλάδα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου «Blue Horizon». Πληροφορίες αναφέρουν το δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά έλυσε τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία τους υπέρ της ανακρίτριας. Οι περιοριστικοί όροι είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά συνεδρίασε προκειμένου να αποφασίσει την ποινική μεταχείριση του υποπλοιάρχου και του ναύκληρου, μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα αναφορικά με την υπόθεση του «Blue Horizon» όπου έχασε τη ζωή του ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης. Το συμβούλιο ήρε τη διαφωνία υπέρ της ανακρίτριας.

Ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος θα παραμείνουν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο 36χρονος στην προσπάθεια του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Ήδη για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί ο ύπαρχος και ο πλοίαρχος του πλοίου. Στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αττική Οδός: Κλείνουν οι έξοδοι Κάντζα και Κατεχάκη μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αττική Οδό από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Ειδικότερα: Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:0...

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Φόρτωση άρθρων...