Κυριακή
08 Νοεμβρίου 2026

Δερβενοχώρια: Δεν ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου τα οστά που βρέθηκαν σε σπηλιά

Νέα στοιχεία προέκυψαν σχετικά με τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν μέσα σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια.

Tα τμήματα σκελετού που βρέθηκαν από σπηλαιολόγους σε σπήλαιο βάθους 60 μέτρων στην περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας, στις 27 Οκτωβρίου, δεν ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από δέκα χρόνια και η σορός του δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του anikolouli.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθηγητής ανθρωπολογίας διενήργησε μία πρώτη ανθρωπολογική εξέταση στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών και, όπως προκύπτει, η παλαιότητα των οστών συμπίπτει χρονολογικά με την χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σημείο και ήταν του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για ενήλικο άνδρα λευκής φυλής και από την παλαιότητα που εμφανίζουν τα οστά, χρονολογούνται είτε στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είτε του Εμφυλίου Πολέμου, μπορεί και προγενέστερα λόγω των συνθηκών σταθερής θερμοκρασίας και ψύξης που επικρατούν εντός του σπηλαίου. Πάντως, σε καμία περίπτωση, πάντως, μεταγενέστερα.

Στη συνέχεια, αναμένεται να ληφθεί DNA για γενετικό έλεγχο σε σύγκριση με την βάση εξαφανισμένων προσώπων. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να υπάρξουν αποτελέσματα, καθώς εάν η χρονολόγηση είναι όντως αυτή, δεν υπάρχει βάση δεδομένων από εκείνη την εποχή. Εκτιμάται δηλαδή ότι είναι πιθανόν να μην ταυτοποιηθεί ποτέ σε ποιον ανήκουν τα οστά αυτά.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου είχε απαχθεί από το Παλαιό Φάληρο τον Αύγουστο του 2012 και στη συνέχεια δολοφονήθηκε.

Η έκθεση του Καναδού ερευνητή, που συντάχθηκε έπειτα από αίτημα της οικογένειας, φαίνεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πτώμα του μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Όρη και οι δράστες εξαφάνισαν κάθε ίχνος του. 

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση καταδικάστηκαν, χωρίς την ανεύρεση πτώματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: «Θα γκρεμιστεί η νυχτερινή ζωή της πόλης αν αποκαλυφθούν τα ονόματα» - Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος των συλληφθέντων

Η δικογραφία είναι ιδιαίτερα ογκώδης και, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, περιλαμβάνει εκατοντάδες κατηγορουμένους, αριθμός σημαντικά μεγαλύτερος από τους 18 συλληφθέντες.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 69χρονη στο ΑΧΕΠΑ – Απείλησε γιατρό και έβγαζε βίντεο το προσωπικό

Στη σύλληψη μιας 69χρονης γυναίκας προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς προκάλεσε σοβαρή αναστάτωση στη λειτουργία του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η γυναίκα εντοπίστηκε να περιφ...

Σκηνές απίστευτης έντασης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ:"Φύγε από εδώ, δεν ντρέπεσαι;" - Άγριος καβγάς μετά τις καταγγελίες Δούκα για νοθεία (Βίντεο)

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όταν ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αμφισβήτησε ανοιχτά τη διαδικασία της ψηφοφορίας,

Φόρτωση άρθρων...