Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Δεσμεύουν τα ακίνητα της χήρας Τράγκα, της αφήνουν τη σύνταξη χηρείας

Ελλάδα

Την δέσμευση συγκεκριμένων ακινήτων τα οποία είτε της ανήκουν εξ ολοκλήρου είτε έχει ποσοστά επί αυτών η Μαρία Καρρά αλλά και κάθε είδους λογαριασμών, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων όπως και τραπεζικών θυρίδων της αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, τα μέλη του οποίου συνήλθαν στις 27 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφανθούν για την υπόθεση Τράγκα. Με το υπ αριθμό 3607/2023 βούλευμα που εκδόθηκε μια μέρα μετά, τα μέλη του Συμβουλίου ζητούν να εξαιρεθεί εν μέρει ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός της Μαρίας Καρρά ώστε να είναι δυνατή η ανάληψη της μηνιαίας σύνταξης χηρείας που κατατίθεται από το ΕΔΟΕΑΠ και τον ΕΦΚΑ για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Καρρά είχε ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης της Αρχής για το ξέπλυμα και ζητούσε μεταξύ άλλων την αποδέσμευση του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο καταβάλλεται μηνιαίως η σύνταξη χηρείας, η οποία κατά την ίδια αποτελεί το μοναδικό μέσο βιοπορισμού της.

Με το 2743/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η προσφυγή της Μαρίας Καρρά είχε απορριφθεί.

Στη συνέχεια η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα κατέθεσε την από 28-9-2022 νέα αίτηση τροποποίησης της υπ. αρίθμ. 90/2022 διάταξης του Προέδρου της Αρχής και ζήτησε την άρση της δέσμευσης του πιο πάνω λογαριασμού όσον αφορά την καταβολή της σύνταξης χηρείας της καθώς και να αρθεί η απαγόρευση εκμισθώσεων των τριών ακινήτων της, των δυο μεζονετών στην Κηφισιά, επί της οδού Λευκάδος και της εξοχικής κατοικίας της Μυκόνου. Επί της άνω αίτησης εκδόθηκε βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο δέχθηκε εν μέρει την αίτηση, διατάσσοντας την μερική αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού ώστε να είναι δυνατή η λήψη από την Μαρία Καρρά της μηνιαίας σύνταξης χηρείας αλλά και η ανάληψη του ποσού της σύνταξης που έχει ήδη πιστωθεί στο λογαριασμό αυτό και δεν έχει αναληφθεί, ενώ απέρριψε την αίτηση ως προς το αίτημα για άρση της απαγόρευσης εκμίσθωσης ακινήτων ως άνευ αντικειμένου.

Στη συνέχεια με το 606/2023 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και ενώ η προκαταρκτική εξέταση ήταν σε εξέλιξη, διατάχθηκε η παράταση για άλλους εννέα μήνες, ήτοι μέχρι 2-12- 2023 της δέσμευσης που επιβλήθηκε με την 90/2022 Διάταξη του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για τα περιουσιακά στοιχεία.

Ποια ακίνητα δεσμεύονται

Τώρα, σύμφωνα με το τελευταίο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr απαγορεύεται η εκποίηση ή μεταβίβαση των παρακάτω ακινήτων:

- του οικοπέδου των τριών στρεμμάτων με διώροφη κατοικία 219 τμ στον Παρνασσό, το οποίο ανήκε στον σύζυγο της,
- ενός ακόμη παρόμοιου σε τ.μ ακινήτου στην ίδια περιοχή,
- οικοπέδου ενός στρέμματος με κτίσμα τριών ορόφων, συνολικού εμβαδού 331, 68 τμ στο Δήμο Άγρας,
- ενός μικρότερου οικοπέδου 655 τμ στην ίδια περιοχή,
- ενός άλλου γεωτεμαχίου 7 στρεμμάτων στο Δήμο Βρυτών.

Από την δέσμευση δεν εξαιρούνται ούτε οι μεζονέτες της Κηφισιάς επί της οδού Λευκάδος, ούτε η εξοχική κατοικία στη Μύκονο στη θέση Άγιος Λάζαρος που ανήκει στη Μαρία Καρρά.

Επιπλέον, διατάσσεται η δέσμευση διαμερίσματος 100 τ.μ. που βρίσκεται σε πολυκατοικία στην Αθήνα, στη θέση Σερπετσέ, όπως και η δέσμευση ενός ελαιοκτήματος, άρτιου και οικοδομήσιμου, εκτάσεως περίπου 6 στρεμμάτων με οικεία συνολικής επιφάνειας 336 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση Ράχες στην Κέρκυρα, τα οποία ανήκουν στην εταιρία Μανοργκολντ Λιμιτεντ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Συνελήφθησαν 25 άτομα για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε αστικά λεωφορεία

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα, έπειτα από τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης. Ομάδα νεαρών βγήκε έξω από...

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Επεκτείνονται σε καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιά τα προγράμματα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου

Το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Προλαμβάνω» παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Βασίλη και Ελίζας» Γουλανδρή, παρουσία του ...

Φόρτωση άρθρων...