Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Διατάχθηκε ποινική έρευνα σε βάρος του Πολυχρονόπουλου και των συγγενών του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Αναμένεται να ζητηθούν μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα από τράπεζες για τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών.

Τη διενέργεια ποινικής έρευνας μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος, για την υπόθεση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας, μπαίνουν ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονοπούλος, και τα συγγενικά του πρόσωπα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων είχαν, σύμφωνα με το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής, κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Τα αδικήματα για τα οποία θα ελεγχθεί ο Κώστας Πολυχρονόπουλος και οι συγγενείς του είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Με την έναρξη έρευνας αναμένεται να ζητηθούν μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται να έχουν κατατεθεί στους τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και από αυτούς στη συνέχεια να γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών, εκ των οποίων τουλάχιστον 600.000 ευρώ, καταλήγουν σε παικτικούς λογαριασμούς του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος άνθρωπος».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νύχτα θρίλερ για δύο γυναίκες στη Ραφήνα: Ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους – Τις χτύπησαν και άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή

Τον τρόμο κατά πρόσωπο είδαν το βράδυ του Σαββάτου (11/5) δύο γυναίκες στην Ραφήνα, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στην κατοικία που διαμένουν και αφού τις ακινητοποίησαν, άρπαξαν χρήματα...

Αλλάζει ριζικά η μετακίνηση στην Αθήνα με τη Γραμμή 4 του Μετρό - Έρχονται 15 νέοι σταθμοί

Περίπου 340 χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να εξυπηρετούνται καθημερινά με την Γραμμή 4 του Μετρό η οποία όταν θα ολοκληρωθεί, περίπου το 2029, θα αλλάξει ριζικά το κυκλοφοριακό στην...

Φόρτωση άρθρων...