Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις δύο γυναικών που τον έχουν καταγγείλει

Ελλάδα

Δεκτό έκανε το δικαστήριο το αίτημα των δύο εκ των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική κακοποίηση, να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Κατά το δικαστήριο οι καταγγέλλουσες θα νιώθουν έτσι πιο άνετα να αναφερθούν σε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση με κατηγορούμενο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η παρούσα δίκη έχει μία ιδιαιτερότητα: οι καταγγελίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, άρα η δημοσιότητα δεν θα προκαλέσει περαιτέρω ταλαιπωρία στα θύματα και ψυχική τους επιβάρυνση.
 
Σπύρος Μπιμπίλας: «Μια χαρά είδα τον Φιλιππίδη, περπατάει»

«Μια χαρά τον είδα, περπατάει», απάντησε  ο πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, Σπυρος Μπιμπίλας, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ως μάρτυρας δεν μπορεί να επεκταθεί στην ουσία της υπόθεσης γιατί είναι σε εξέλιξη.

Πριν από μερικές ημέρες η δίκη δεν είχε ξεκινήσει επειδή ο συνήγορος του κατηγορούμενου είχε ζητήσει τη διακοπή με το αιτιολογικό ότι ο πελάτης του αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας έχοντας χάσει 25 κιλά.

Χθες το μεσημέρι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε απευθύνει έκκληση στην ΕΛ.ΑΣ. να μεταφέρουν τον ηθοποιό με ασανσέρ στον τρίτο όροφο του δικαστικού Μεγάρου όπου διεξάγεται η δίκη λόγω κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Νωρίτερα, έγινε δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα των δυο εκ των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ώστε να καταθέσουν στο ακροατήριο κεκλεισμένων των θυρών.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως η κατάθεσή τους θα πρέπει να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν. 

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή η κατάθεσή των δύο γυναικών θα δοθεί χωρίς τη παρουσία δημοσιογράφων.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν οι ηθοποιοί Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Λένα Δροσάκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...