Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα του Αλέξη Κούγια για 15ήμερη διακοπή

Ελλάδα

Αύριο, Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία ξεκίνησε σήμερα έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλλε αίτημα για διακοπή δεκαπέντε ημερών προκειμένου να εξεταστούν από ειδικό έγγραφα που προσκόμισε στο δικαστήριο ο καθηγητής τοξικολογίας, Νίκος Ράικος, ο οποίος διενήργησε τις τοξικολογικές εξετάσεις σε δείγματα αίματος, ούρων και οργάνων της Τζωρτζίνας εντοπίζοντας την κεταμίνη.

«Θέλω να τα εξετάσει ο συνεργάτης μας καθηγητής Τσατσάκης. Αμφισβητούμε όσα έχει πει στο δικαστήριο ο κ. Ράικος γιατί ο συνεργάτης μας μας είπε -και θα τα πει και σε εσάς- ότι δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό σε όσα είπε. Μας είπε πως πρόκειται για “επιστημονικές τοποθετήσεις κλόουν”. Έχουμε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, στον οποίο δεν παρέδωσε σειρά εγγράφων και τώρα υποστηρίζει ότι τα είπε προφορικά» σημείωσε ο κ. Κούγιας κατηγορώντας τον μάρτυρα για ψευδορκία .

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την 15ήμερη διακοπή και αποφάσισε να εξεταστεί ο κ. Ράικος μετά την ανάγνωση των εγγράφων, στα οποία περιλαμβάνονται πλέον και τα στοιχεία που προσκόμισε σήμερα. Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί ο μάρτυρας κατ’ αντιπαράσταση με τον καθηγητή τοξικολογίας, Αριστείδη Τσατσάκη, ο οποίος είναι μεταξύ αυτών που έχει ζητήσει η πλευρά της κατηγορούμενης ως πραγματογνώμονα.
Επίσης, ο Αλέξης Κούγιας επανέφερε στο δικαστήριο αιτήματα για εξέταση από το δικαστήριο ειδικών επιστημόνων που έχει προτείνει ενώ ζήτησε να προσκομιστεί και ο σάκος επείγουσας αναζωογόνησης προκειμένου να υπάρξει σαφή εικόνα της θέσης των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τα τελευταία λεπτά ζωής της Τζωρτζίνας. 

Ακόμα, ζήτησε για άλλη μία φορά να γίνει νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας, αλλά στο εργαστήριο του πανεπιστημίου της Κρήτης αυτή τη φορά καθώς όπως είπε: «Δεν δόθηκε στην κατηγορούμενη η δυνατότητα να έχει επιστημονικό αντίλογο».

Το δικαστήριο απέρριψε, ομόφωνα, τα αιτήματα για εξέταση νέων μαρτύρων με τον Αλέξη Κούγια να σημειώνει πως υπήρξε «προκατάληψη σε βάρος της κατηγορούμενης» και για αυτό «σκοπίμως δεν εξετάστηκαν μάρτυρες».

Η εισαγγελέας της έδρας στην πρόταση της ανέφερε πως δεν κρίνει απαραίτητο να εξεταστούν οι μάρτυρες που ζήτησε η υπεράσπιση, ενώ επιφυλάχθηκε να προτείνει σε επόμενο στάδιο της διαδικασίας σχετικά με τα υπόλοιπα αιτήματα. 

Το δικαστήριο έπειτα από διάσκεψη απέρριψε ομόφωνα το αίτημα εξέτασης των μαρτύρων που αιτήθηκε η υπεράσπιση της κατηγορούμενης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρούσι: Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Μια παρεξήγηση η οποία ξεκίνησε μέσα στο νυχτερινό κέντρο και εξελίχθηκε σε έναν άγριο καβγά έξω από αυτό ήταν η αφορμή της φονικής συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε γνωστό...

Φόρτωση άρθρων...