Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε ο παιδίατρος για την Τζωρτζίνα

Στην κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας αλλά και τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρθηκε η παιδίατρος Λαμπρινή Βίτσα, η οποία εργαζόταν στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021, όταν το κοριτσάκι εισήχθη για νοσηλεία.

Η παιδίατρος μίλησε για την κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας λίγες ώρες πριν υποστεί την ανακοπή, που την άφησε τετραπληγική. Όπως είπε, εξέτασε το κοριτσάκι δύο φορές και ήταν παρούσα, χωρίς συμμετοχή, στις προσπάθειες των γιατρών για επαναφορά της μετά την ανακοπή, που χρεώνεται στην Ρούλα Πισπιρίγκου ως απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της.

Η παιδίατρος ανέφερε ότι είδε την Τζωρτζίνα μία ημέρα μετά την εισαγωγή της και αφού το παιδί έκανε εμετό. «Η πρώτη επαφή ήταν στις 9 Απριλίου 2021, την εξέτασα στις 12:30, την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό και συνέστησα να μπει ορός. Την είδα και την Κυριακή το πρωί. Είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου ένα επεισόδιο υποξίας. Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λαπ τοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά», ανέφερε η Λαμπρινή Βίτσα. Λίγες ώρες αργότερα, η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή.

Η καρδιολόγος κατέθεσε ότι ενημέρωσε τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος ήταν στο νοσοκομείο πριν υποστεί την ανακοπή η Τζωρτζίνα, πως το παιδί ήταν σταθερό. Επίσης, είπε πως είδε ανήσυχο τον πατέρα. Όταν εκείνη του είπε πως υπάρχει κάτι ανησυχητικό, ο Μάνος Δασκαλάκης της είχε απαντήσει ότι «έτσι γίνεται με εμάς ποτέ “δεν υπάρχει κάτι” και όλο κάτι γίνεται». Η ίδια, όπως ανέφερε, προσπάθησε να τον καθησυχάσει γνωρίζοντας πως έχει χάσει ένα παιδί.

Η παιδίατρος κατέθεσε ότι την επόμενη φορά που είδε την Τζωρτζίνα «το παιδί ήταν διασωληνωμένο», αναφερόμενη στον χρόνο μετά την ανακοπή. Μάλιστα, τόνισε ότι είδε «ψύχραιμη την μητέρα, όταν βγήκε το παιδί με το φορείο μετά την ανάνηψη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία – Τι αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας

Οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με πλοία της ακτοπλοΐας έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με αφορμή τη συζήτηση πο...

Φόρτωση άρθρων...