Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Δημητρακόπουλος: Στις δεσμίδες με τα χρήματα δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Εύας Καϊλή

Στην αποκάλυψη ότι στις δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες δεν υπήρχαν τα αποτυπώματά της προχώρησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η Εύα Καϊλή θα αθωωθεί», είπε ο συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, μιλώντας σήμερα από το Βέλγιο λίγο μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε μαζί της στις φυλακές του Χάρεν.

«Αυτό που θα ήθελα όλοι να κρατήσετε είναι ότι στο σημείο που υπάρχει αδυναμία στην υπόθεση είναι στα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στην κοινή κατοικία με τον σύζυγό της. Τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα», πρόσθεσε ο δικηγόρος

«Στις δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν - αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν υπήρχε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή», τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. «Σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι' αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας», σημείωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε επίσης ότι η πελάτης του «είναι ισχυρή ψυχολογικά, έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και θα δώσει τη μάχη για να αποδείξει αυτήν αθωότητά της».

«Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη δεκαεξάωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα.

«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί. 

O συνήγορος της Εύας Καϊλή δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βγει από τη φυλακή η ευρωβουλευτής και να επιστρέψει στο σπίτι της. «Πιστεύω ότι θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα το ηλεκτρονικό βραχιολάκι» συμπλήρωσε.

«Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα», ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.

«Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», συνέχισε ο δικηγόρος της.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «στόχος είναι να αποδειχθεί η αθωότητα της κ. Καϊλή» και πως τα όσα έχει πει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, Αντόνιο Παντσέρι για εκείνη, είναι «χυδαία επιχειρήματα» για να σώσει την οικογένειά του και θα αποδειχθεί ότι δεν λέει αλήθεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Χαρίτσης: «Φοβικές οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς χαρακτήρισε «φοβικές» τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ...

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Φόρτωση άρθρων...