Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση Alpha: Φθορά για την Κυβέρνηση, αναμονή για τον Κασσελάκη, άνοδος για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ (κάρτες)

Φθορά για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και άνοδο για ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ δείχνει νέα δημοσκόπηση. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα της ALCO για τον Alpha, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα ανάλογο με το αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 32,3% και την αξιωματική αντιπολίτευση 15,3%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα κόμματα συγκεντρώνουν:

  • Νέα Δημοκρατία: 32,3%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 15,3%
  • ΠΑΣΟΚ: 11,8%
  • ΚΚΕ: 7,7%
  • Σπαρτιάτες: 4,5%
  • Ελληνική Λύση: 5%
  • Νίκη: 2,5%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 2,7%
Δημοσκόπηση Alpha
Δημοσκόπηση Alpha: Φθορά για την Κυβέρνηση, αναμονή για τον Κασσελάκη, άνοδος για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ
Δημοσκόπηση Alpha

Μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη η εικόνα των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 40% χειρότερη, 17% το ίδιο κακή, 12% το ίδιο καλή και 14% καλύτερη. 17% δεν γνωρίζει και δεν απαντά. Συγκεκριμένα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% λέει καλύτερη, το 29% το ίδιο καλή, το 23% χειρότερη και το 2% το ίδιο κακή. Το 9% δεν γνωρίζει, δεν απαντά.

Δημοσκόπηση Alpha
Δημοσκόπηση Alpha

Σχετικά με το ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, το 56% δηλώνει πως πρέπει να κατευθυνθεί προς την κεντροαριστερά, το 23% προς τα αριστερά, και το 9% την ίδια πολιτική. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν 53% προς την κεντροαριστερά, το 34% προς τα αριστερά, το 6% την ίδια πολιτική.

Δημοσκόπηση Alpha

Αναφορικά με το εάν η Πολιτεία ανταποκρίθηκε επαρκώς στις κακοκαιρίες, το 49% λέει καθόλου, το 27% λίγο και το 19% αρκετά. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της Θεσσαλίας λένε 51% καθόλου, 21% λίγο και 22% αρκετά.

Δημοσκόπηση Alpha
Φθορά για την Κυβέρνηση, αναμονή για τον Κασσελάκη, άνοδος για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ

Για την ικανοποίησή τους από την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στην κακοκαιρία Daniel, 8 στους 10 δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι, ενώ οι κάτοικοι της Θεσσαλίας σε ποσοστό 75% επίσης δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι.

Δημοσκόπηση Alpha
Φθορά για την Κυβέρνηση, αναμονή για τον Κασσελάκη, άνοδος για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...