Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Ο δικηγόρος δηλώνει αρνητής του πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και του εμβολίου και υποστηρίζει ότι η διασωλήνωση τον ασθενών με νόσο covid-19 γίνεται χωρίς λόγο.

Έπειτα από την άσκηση της δίωξης η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Εφετών, προκειμένου ο κατηγορούμενος δικηγόρος να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.

Ο Νίκος Αντωνιάδης είχε προηγηθεί η διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας, η οποία ξεκίνησε με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία που διαβίβασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στα αρχεία αυτά ο δικηγόρος εμφανίζεται να αναπτύσσει τις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία απόψεις του.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής είχε διαταχθεί πρόσφατα η σύλληψη του κατηγορουμένου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, πλην όμως αυτός αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας. 

Η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία και προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.