Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα αποκαλύψουν τον δράστη – Το άλλοθι του συντρόφου της

Ελλάδα

Στο επίκεντρο των ερευνών για την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω παραμένει ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα.

Ο 32χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός στη δολοφονία και τη μεταφορά του πτώματος.

Η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ότι ο θάνατος της 27χρονης κοπέλας προήλθε από ασφυξία, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος.

Ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να αποσαφηνίσει εάν ο θάνατός της προκλήθηκε σε πνιγμό με τα χέρια ή εάν έγινε με κάποιο βρόγχο και αυτό γιατί το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Στη διαλεύκανση του μηχανισμού θανάτου αναμένεται να δώσουν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων το προσεχές διάστημα.

Αναχωρούν για την Πολωνία ο σύντροφος της 27χρονης και η μητέρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η Αστυνομία έδωσε την άδεια τόσο στη μητέρα της 27χρονης όσο και στον σύντροφό της να αναχωρήσουν από το νησί, ζητώντας τους όμως να παραμείνουν στη διάθεσή τους όταν τους ζητηθεί.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο νεαρός που έχει ισχυρό άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας της κοπέλας τους έδωσε αρκετές φορές καταθέσεις στην αστυνομία.

Ενδεικτικά ότι ακόμα και χθες, Δευτέρα, ο Πολωνός σύντροφός της για περίπου δυο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των Αρχών, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει καθώς φαίνεται ότι η σχέση τους είχε διαταραχθεί.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον στην Πολωνία, με τη Πρεσβεία της χώρας να στέλνει στο νησί μεταφράστρια για να γνωρίζει εκ πρώτης τι συμβαίνει στην προανακριτική εξέλιξη της διαδικασίας.

Ζητούμενο για τις αρχές είναι η απόδοση των ευθυνών για τη δολοφονία της 27χρονης κοπέλας και η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος υπόπτων μέσα από την εξέταση του κινητού της 27χρονης και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.

Οι έρευνες για συνεργό

Ο 32χρονος, που κατηγορείται για την αρπαγή της νεαρής κοπέλας η οποία ήρθε να εργαστεί σε εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου, αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση. Την ίδια ώρα, όμως, οι Αρχές ψάχνουν έναν πιθανό συνεργό για τη γυναικοκτονία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο δράστης της δολοφονίας είχε συνεργό για να μεταφέρει το πτώμα στο σημείο που βρέθηκε.

Επιπροσθέτως μια σειρά ερωτημάτων προκαλούν οι αναφορές εθελοντών που συμμετείχαν στις έρευνες σύμφωνα με τις οποίες το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας αλλά και το πτώμα της βρέθηκαν σε σημεία που είχαν ερευνηθεί ακόμα και με τη συνδρομή drone και δεν είχαν εντοπίσει τότε κάτι.

Η σακούλα, το σεντόνι με το οποίο τυλίχθηκε το άψυχο κορμί της αλλά και δείγματα γενετικού υλικού που έχουν συγκεντρωθεί θα εξεταστούν ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μπορούν να αντλήσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία για την υπόθεση μέσα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και από την ανάλυση των εικόνων από κάμερες ασφαλείας.

Χθες ο 28χρονος Πολωνός σύντροφος του θύματος εξετάστηκε δυο φορές, μια νωρίς το μεσημέρι και μια αργά το απόγευμα, από την ανακρίτρια αναφορικά με μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε με την 27χρονη λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της.

Παρά το γεγονός ότι η συσκευή του κινητού τηλεφώνου της βρέθηκε χωρίς κάρτα sim οι αστυνομικοί βρήκαν τα επίμαχα μηνύματα που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» τους.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο 32χρονος φαίνεται από κάμερες ασφαλείας να εισέρχεται στο σπίτι του μαζί με την 27χρονη ενώ δεν φαίνεται να εξέρχονται από αυτό.

Ακόμη ερευνάται και ο ρόλος του Πακιστανού συγκατοίκου του 32χρονου ο οποίος φέρεται να υποστήριξε αρχικά πως δεν είδε την άτυχη κοπέλα στο σπίτι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Πειραιώς: Πέντε άτομα παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο - Ανάμεσά τους τρία παιδιά, το ένα διασωληνωμένο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (1/5) στην Πειραιώς όταν πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία και τρία παιδιά, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα. Το ατύχημα έγ...

Φόρτωση άρθρων...